Vladimir Petković na čelu 'projekta Bordeaux': Jasno mi je šta trebam uraditi
Foto - EPA

Sarajlija preuzeo francuski tim

Vladimir Petković na čelu 'projekta Bordeaux': Jasno mi je šta trebam uraditi

M. Šljivak

Sarajlija Vladimir Petković predstavljen je kao novi trener francuskog Bordeauxa.

Nakon sedam godina na klupi reprezentacije Švicarske, 57-godišnji stručnjak se odlučio vratiti klupskom fudbalu i prihvatio je poziv iz francuskog Bordeauxa.

Petković je na press konferenciji objasnio zašto se odlučio na novi korak u karijeri.

"Nakon sedam godina u reprezentaciji Švicarske želio sam nešto novo i zato sam došao ovdje. Na odmor sam otišao ne razmišljajući uopšte da ću preuzeti neki klub jer su timovi nakon Eura uglavnom imali trenere. Zatim je pozvao Bordeaux i vidio sam to kao ozbiljnu priliku", rekao je Petković i dodao je:

"Sreo sam se sa predsjednikom i odmah mi je bilo jasno šta trebam uraditi. Ovdje postoji projekat, a ja uživam u izazovima i u radu sa ljudima koji žele odvesti klub na nivo na kojem to zaslužuje biti."

"Kada pričate o Bordeauxu, pričate o klubu koji ima prestiž. Ovo je precizan projekat koji neće puno toga promijeniti, ali želi izgraditi nešto novo", saopštio je Petković.

Bh. stručnjak je posljednji klupski angažman imao u rimskom Laziju, a ranije je rado u Sionu, Young Boysu, Samsunsporu, Bellinzoni i Luganu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bordeaux iza sebe ima zaista težak period u kojem je klub imao dosta finansijskih problema, ali preuzimanjem kluba od strane Gerarda Lopeza najavljuju se mnogo bolji dani.

Ovaj tim je šest puta bio francuski prvak, a posljednji put su titulu uzeli 2009. godine pod vodstvom Laurenta Blanca.

Top Komentari

Zgembic
Dado sretno.
6 0
JuventinoBK
Ah vidi ovo, sok! E haj vala nek si preuzeo neki klub, zao mi je bilo kad si dobio otkaz u Laciu
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi