U HNL-u prvi slučaj zaraze koronavirusom: Kako će i da li će reagovati rukovodstvo lige?
FOTO: Facebook/NK Inter-Zapresic

Inter iz Zaprešića potvrdio na stranici

U HNL-u prvi slučaj zaraze koronavirusom: Kako će i da li će reagovati rukovodstvo lige?

U HNL-u imamo prvi zabilježen slučaj koronavirusa. 

Riječ je o jednom članu Intera iz Zaprešića što je i sam klub potvrdio preko zvanične stranice.

"Sukladno preporukama stožera CZ RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obavještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem periodu, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obavješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u slijedećem periodu", navodi se na sranici.

Inače, Inter je u subotu igrao protiv Rijeke susret 34. kola HNL-a. Ostaje nam da vidimo hoće li se rukovodstvo lige oglasiti povodom cijele situacije i da li će posljednja dva kola biti igrana prema planiranom rasporedu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inter bi već u petak trebao gostovati u Koprivici kod Slaven Belupa.

Za kraj dodajmo kako su iz Nogometnog kluba Rijeka saopštili da će povodom cijele situacije pratiti upute epidemiologa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi