U iščekivanju El Clasica, Atletico je novi lider

La Liga

U iščekivanju El Clasica, Atletico je novi lider

Edmir Škorić

Atletico Madrid je večeras sa 2:0 savladao Real Sociedad u susretu 10. kola španske La Lige.

Sutra se igra veliki derbi između Barcelone i Real Madrida, a El Clasico obje ekipe čekaju ispod prve pozicije. Atletico je sada lider s 19 bodova, Barca ima bod manje i ima priliku da se vrati na tron, a možda to bude i Alaves koji ima 17 bodova i sutra igra protiv Villarreala kod kuće.

Madriđani su do pete pobjede stigli na svom stadionu protiv Real Sociedada, a pogotke su postigli Diego Godin i Filipe Luis.

Iako možda Atletico igra slabije nego ranijih sezona, svejedno su u vrhu i nisu za otpisati, mada je zanimljivo da je u ovom trenutku sedam klubova u razmaku od nekoliko bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi