U junu počinju kvalifikacije za SP, ali koliko će reprezentacija igrati na turniru?
Katar bi, za proširenje turnira, morao da gradi dodatna četiri stadiona

Format i dalje nije poznat

U junu počinju kvalifikacije za SP, ali koliko će reprezentacija igrati na turniru?

E. Škorić
Teme:

U junu počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a političke tenzije između Katara i susjednih zemalja stvaraju probleme.

Još uvijek je neizvjestan plan FIFA-e da proširi turnir zbog političkih tenzija u tom dijelu svijeta.

Odbor FIFA–e za organizaciju takmičenja potvrdio je da će Azijska fudbalska konfederacija (AFC) početi s kvalifikacijama u junu, a da će ih drugi kontinenti pratiti po planu.

Tako će FIFA imati do juna vremena da odluči o proširenju Svjetskog prvenstva s 32 na 48 reprezentacija, koje bi osim u Kataru, moralo da se igra širom Bliskog istoka.

FIFA-in predsjednik Gianni Infantino zalagao se za proširenje Svjetskog prvenstva uprkos što je ograničen turnir na 28 dana, odnosno od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Katar je već krenuo u izgradnju osam stadiona i plan je da se igraju 64 utakmice, odnosno učestvovala bi 32 tima, a proširei format bi zahtijevao izgradnju novih stadiona...

Inače, Katar je još 2010. godine dobio organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi