Gianni Infantino bez konkurencije
(Foto: EPA) Infantino upravo završava mandat Seppa Blattera, koji je mjesto predsjednika FIFA-e napustio 2015. godine zbog istrage o korupciji

Švicarac ostaje predsjednik FIFA-e

Gianni Infantino bez konkurencije

Iako FIFA-ini predsjednički izbori tek treba da održe, već sada je jasno da će na čelu krovne kuće svjetskog fudbala ostati Gianni Infantino.

Naime, na predstojećim izborima za poziciju predsjednika, Infantino će biti jedini kandidat, tako da će ukoliko se ne desi neko čudo dobiti novi mandat u trajanju od četiri godine.

FIFA je danas i potvrdila da je Švicarac jedini kandidat na izborima koji će se održati 5. juna u Parizu.

Prema pisanju Associated Pressa, rok za podnošenje kandidatura je istekao sinoć, u ponoć po srednje evropskom vremenu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Infantino je bio jedini kandidat koji je ispunio kriterije i imao nominacije od pet saveza članica FIFA-e.

Inače, Infantino upravo završava mandat Seppa Blattera, koji je mjesto predsjednika FIFA-e napustio 2015. godine zbog istrage o korupciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi