U Juventusu su doktorirali dovođenje zvijezda kao slobodnih igrača

Znaju odraditi posao

U Juventusu su doktorirali dovođenje zvijezda kao slobodnih igrača

Endin Čaušević

Juventus dominira već skoro deset godina u italijanskoj Seriji A, a transfer politika ovog kluba može biti primjer mnogim klubovima.

Juve u svojim redovima ima veliki broj zvijezda za koje je izdvojio ogroman novac, ali i nekoliko njih koji su došli potpuno besplatno. Stara dama je doktorirala poslove sa slobodnim igračima, odnosno fudbalerima koji su u posljednjoj godini ugovora sa svojim klubovima.

Posljednji u nizu kojeg je Juve angažovao na taj način je Aaron Ramsey koji će na kraju ove godine doći kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Arsenalom. Prošlog ljeta u Torino je stigao Emre Can koji je u nekoliko navrata odbio produžiti saradnju s Liverpoolom, jer jednostavno nije mogao odbiti sve ono što mu je Juve ponudio.

Taktika Juventusa je poprilično jednostavna u ovim situacijama. Svjesni su da ne moraju davati obeštećenja za dolazak fudbalera i zbog toga novcem ih primame u svoje redove. Novac koji ne daju za obeštećenje koriste da daju igračima za što bogatiji ugovor i rijetko ko ih je odbio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U posljednjih desetak godina Juventus je na taj način "namamio" velike zvijezde i obično su se svi pokazali kao velika pojačanja. Očito je da su zadovoljni ovim načinom rada i u klubu neće prestati s ovom taktikom koja im je donijela dosta toga.

Sve je počelo 2009. godina kada je stigao Fabio Cannavaro, a nakon njega kao slobodni igrači u Juventus su još došli Andrea Pirlo, Paul Pogba, Fernando Llorente, Kingsley Coman, Sami Khedira, Dani Alves, Emre Can i Aaron Ramsey.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Juve je Institucija bio i ostao !!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi