Sportski direktor Juventusa otkrio kako su doveli Cristana Ronalda
Objašnjavajući proces pregovora, sportski direktor Juventusa Fabio Paratici, priznao je kako bi transfer bio upitan da se u prošlosezonskom četvrtfinalu Lige prvaka nisu sreli Real Madrid i Juventus.

Ispričao detalje

Sportski direktor Juventusa otkrio kako su doveli Cristana Ronalda

E. Oštraković

Cristiano Ronaldo je u ljetnjem prijelaznom roku u jednom od najvećih transfera iz Real Madrida prešao u redove Juventusa.

Gazzette dello Sport otkriva kako je Juventus uspio realizovati njegov transfer vrijedan 117 miliona eura.

Objašnjavajući proces pregovora, sportski direktor Juventusa Fabio Paratici, priznao je kako bi transfer bio upitan da se u prošlosezonskom četvrtfinalu Lige prvaka nisu sreli Real Madrid i Juventus.

"Uoči uzvratne utakmice, prišao nam je Ronaldov menadžer Jorge Mendes. Pred njim sam pohvalio Cristiana Ronalda, a on mi je odgovorio:'Napusti li Real Madrid, Crisitano Ronaldo želi samo u Juventus. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. O tome ćemo kasnije razgovarati.' Bio sam zatečen", otkrio je Paratici, te je dodao:

"Uskoro su slijedili razgovori. Kada smo pregovarali oko trasnfera Cancela, više vremena smo provodili diskutirajući o transfer Ronalda. Jorge Mendes bio je krajnje ozbiljan. Poručio mi je da Ronaldo sigurno napušta Real Madrid i da želi da potpiše za Juventus. Rekao mi je:'Ronaldo je igrao za Manchester United, a potom za Real Madrid. Isključivo nosi dresove klubova sa historijom, s tradicijom. Nikada nije igrao u Italiji, a željan je italijanskih trofeja. Ako ga želite, doći će.'Ponovo sam bio iznenađen", rekao je Paratici.

Juventusova uprava je odobrila transfer, a zadatak da realizira transfer pripao je upravo Paraticiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Na pregovore sam stigao pripremlje. Rekao sam Mendesu da želim otvoreno znati za Ronaldove i njegove interese. Kao u pokeru. Htio sam vidjeti njihove karte.'Ovo je godišnja plata, a ovo odšteta koja treba pripasti Real Madridu', rekao mi je Mendes. Odgovorio sam mu:'Moram razmisliti, čut ćemo se za nekoliko dana.'Naravno, nismo razmišljali", završio je Paratici.

Cristiano Ronaldo u prvih sedam mjeseci, odnosno u 31 službenoj utakmici postigao je 20 golova i upisao 10 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
CR7,masina za koju se isplati svaki ulozeni cent !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi