U kvalitetnoj utakmici Hajduk bolji od Zrinjskog

Splićanima treće mjesto u Gabeli, Plemići posljednji

U kvalitetnoj utakmici Hajduk bolji od Zrinjskog

Samir Mlaćo, foto: Samir Mlaćo

U susretu za treće mjesto na memorijalu "Andrija Anković" u Gabeli su danas snage odmjerili Zrinjski i Hajduk, a pobjedu su na kraju slavili Splićani rezultatom 2:1.

Plemići su prvi zaprijetili i to preko kapitena Stojkića koji iz slobodnog udarca šutira pored gola. U 15. minuti korner za Hajduk, Lopez dobro skače i šutira glavom, ali Mostarce spašava prečka.

Dvije minute kasnije uzvraća Zrinjski. Handžić je pogodio prečku, a zatim još dva pokušaja njegovih saigrača, međutim mreža Splićana se nije zatresla.

Pred sami kraj prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti Ohandza je imao sjajnu priliku, ali je oklijevao, pa je Stojkić otklonio opasnost.

Hajduk je nešto bolje otvorio drugo poluvrijeme, a u 51. minuti pokušaj Bašića nije promijenio rezultat na semaforu.

U 63. minuti Hajduk je poveo preko Ohandze koji je tako krunisao bolju igru u nastavku igre. Minut prije Splićani su imali i priliku preko Lopeza, no Soldo fenomenalnim intervencijom spašava Zrinjski.

Zrinjski se ipak nije predavao, pa je u 66. minuti rezervista Miloš Aćimović nakon dobre akcije glavom lijepo matirao Leticu i vratio stvari na početak.

U 82. minuti dobra prilika za Hajduk, Ohandza je pokušao lobovati golmana Zrinjskog ali nije bio precizan. Ipak, minut kasnijei isti igrač je bio precizniji i doveo je svoj tim po drugi put u vodstvo.

Četiri minute prije kraja pokušaj Bašića sa dvadesetak metara, golman Zrinjskog brani. Do kraja nije bilo uzbuđenja i Hajduk je slavio 2:1, te osvojio treće mjesto.

Susret za treće mjesto na 28. Memorijalu "Andrija Anković u Gabeli:

HŠK Zrinjski - HNK Hajduk 1:2 (0:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Soldo, Stojkić, Kadušić, Barišić, Jakovljević, Jamak, Čirjak, Harlahović, Gržan, Jović, Handžić.

HNK Hajduk: Letica, Lopez, Barry, Gyurcso, Ohandza, Radošević, Juranović, Said, Nižić, Bašić, Fomitschow.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi