U Leicesteru slave, jedino Morgan zabrinut

Smiješi mu se kazna

U Leicesteru slave, jedino Morgan zabrinut

Slavlje u taboru Leicestera nakon plasmana u četvrtfinale Lige prvaka mogla bi pokvariti moguća kazna UEFA-e. 

Lisice su u utorak navečer eliminisale Sevillu nakon što su na King Poweru slavile rezultatom 2:0, a za vodeći gol se bio pobrinuo kapiten Wes Morgan i tako postao prvi Jamajčanin koji je zatresao mrežu u Ligi prvaka. 

Posebno je bilo interesantno za vidjeti na koji način je Morgan proslavio gol. On je, naime, imitirao gledanje kroz imaginarni teleskop, a u UEFA-i su pretpostavili da je na taj način zapravo  reklamirao svog ličnog sponora - marku ruma Captain Morgan. 

Zaštitni znak Captain Morgana je pirat, a upravo su oni gledali kroz jednoglede što su u UEFA-i vidjeli kao poveznicu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako prenose inostrani mediji, fudbaler aktuelnog engleskog šampiona bi svog svoje proslave na kraju mogao biti novčano kažnjen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi