U Londonu se gradi još jedno čudo od stadiona

Novi dom ekipe Tottenhama

U Londonu se gradi još jedno čudo od stadiona

M. Šljivak

Londonski Tottenham dobiće do kraja godine novi stadion koji će izgledati zaista spektakularno.

Spursi su na kraju sezone 2016/2017 napustili legendarni White Hart Lane koji je srušen, a na njegovim temeljima niče novi stadion kapaciteta 62.000 mjesta.

Iako gradanja još uvijek traje, Spursi su odlučili "pohvaliti" onim što je dosad napravljeno. Naravno, najveći radovi tek predstoje, ali bi fudbaleri londonskog tima do kraja godine trebali zaigrati u svom novom domu.

Izvjesno je da on neće biti spreman za početak nove sezone, pa će Tottenham vjerovatno odigrati nekoliko utakmica na Wembleyju, gdje su proveli kompletnu proteklu sezonu.

Radovi na novom stadionu traju 24 sata dnevno i London će ubrzo dobiti još jedno čudesno zdanje. LED ekrani će biti oko cijelog stadiona, imaće pokretni krov i sve će po završetku biti po savremenim standardima.

Također, pored terena za fudbal, biće tu i teren za ragbi, te NFL. Već u oktobru bi ovaj stadion trebao biti domaćin NFL utakmice u kojoj će igrati Seattle Seahawksi i Oakland Raidersi. Ipak, još uvijek nije poznato koja će ekipa prva gostovati Pijetlovima na ovom terenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karte za sezonu za novi stadion će biti veoma skupe. Najeftinije će iznostiti čak 795 funti, dok su najskuplje 1995 funti.

Top Komentari

Benjamingst
Stadion bez veze, Zeljin stadion je cudo od stadiona 4 trebine sve razlicite, Kosovo svemirski tanjir, Bilino Polje pa Tusanj krezavi stadion.... neka se nasi pohvale malo kako imamo stadione I to bas cudo od stadiona.... Stadion u Londonu je extra....raja
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi