U Mađarskoj se igrao bh. derbi: Hodžić zabio i postao prvi strijelac prvenstva!

Napadač u sjajnoj formi

U Mađarskoj se igrao bh. derbi: Hodžić zabio i postao prvi strijelac prvenstva!

A. Čaušević

U derbiju 20. kola mađarske OTP Bank lige MOL Fehervar je na domaćem terenu dočekao Mezokovesd. Meč je završen pobjedom domaćih 2:1 uz jedan gol Armina Hodžića. 

Na MOL Areni se igrao bh. derbi mađarskog prvenstva. Napad domaćih predvodio je Hodžić, dok su za goste od prve minute igrali Dino Beširović i Marin Jurina.

Ekipa Mezokovesd je bolje započela utakmica, gosti su poveli u 16. minuti preko Berecz, međutim njihova radost nije dugo trajala.

Naime, minut kasnije Hodžić je zabio za izjednačenje. Bh. napadaču je to bio deveti ligaški gol s kojim je postao najbolji strijelac prvenstva Mađarske.

Domaći su do kraja prvog poluvremena reažirali preokret. U 37. minuti fantastično je pogodio Houri što je, poslije će se ispostaviti, bio rezultat prvog poluvremena.

Interesantano Hodžić i Jurina su istovremeno napustili teren. Obojica su zamijenjeni u 72. minuti. Beširović je odigrao cijeli susret.

Još jedan bh. internacionalac u redovima MOL-a, Anel Hadžić uopšte nije bio u konkurenciji za ovaj susret jer stručni štab ovog tima više ne računa na njegove usluge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi