U Mostaru prava fudbalska atmosfera, Plemići oprezni

U četvrtak revaš susret

U Mostaru prava fudbalska atmosfera, Plemići oprezni

A. Beganović

U četvrtak su na rasporedu revanš susreti 1. pretkola Evropa lige, a od tri bosanskohercegovačka predstavnika s najvećim izgledima za prolaz u narednu fazu takmičenja ulazi mostarski Zrinjski.

Mostarski Plemići su u prvom susretu rezultatom 3:0 na gostovanju savladali makedonsku Akademiju Pandev i samo čudo ih može ostaviti bez plasmana u 2. pretkolo.

No, i pored ubjedljive pobjede u prvom susretu u Zrinjskom ništa ne prepuštaju slučaju. Svjesni su da imaju ogromnu prednost, ali ipak pozivaju na oprez.

"Bolji su sigurno nego što rezultat pokazuje. Mi smo odigrali vrhunski, uspjeli smo neutralizirati njihove jake strane i iskoristi sve slabosti", rekao je član stručnog štaba Mario Ivanković.

Težak raspored, atmosfera u Mostaru prava fudbalska

Iako u Zrinjskom to neće priznati, svakako da već razmišljaju i u prvenstvu. Prvo kolo donosi im gostovanje kod aktuelnog šampiona FK Sarajevo, a samo par dan nakon duela sa Sarajevom mostarski Plemići će najvjerovatnije igrati sa Utrechtom, pa onda sa Veležom i upravo zbog ovog teškog rasporeda očekuje se da Vukas dobro rasporediti snage.

Svakako da na kraju treba dodati i da je atmosfera u gradu na Neretvi prava fudbalska. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu o fudbalu pričaju nakon doručka, ručka i večere pa bez obzira na rezultat iz prvog susreta treba očekivati i dobru posjetu na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Utakmica protiv Akademije pratit će se i u baštama mnogobrojnih mostarkih kafića, a ukoliko Plemići slave u šta ne treba sumnjati, velika fešta biće organizovana u popularnom noćnom klubu Daleka Obala čiji vlasnik je nekadašnji kapiten Zrinjskog Damir Džidić, a kako je bilo dan nakon pobjede u Makedoniji u ovom lokalu možete pogledati u video prilogu.

Na kraju dodajmo da će duel Zrinjskog i Akademije Pandev suditi češke sudije. Glavni je Ondrej Pechanec, pomoćnici su mu Jiri Molacek i Jakub Hrabovsky, dok je četvrti sudija Ondrej Berka. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi