U Napoliju su genijalci kada treba poniziti Gonzala Higuaina

Zadali mu još jedan udarac

U Napoliju su genijalci kada treba poniziti Gonzala Higuaina

E. Škorić

Napoli ne prašta Gonzalu Higuainu "prevaru" i odlazak u Juventus, pa se Argentinac često nosi s uvredama od strane bivšeg kluba.

Higuain je u ljeto 2013. godine potpisao za Napoli, a tri godine kasnije svečano je predstavljen u Torinu kao treće najskuplje pojačanja u tom trenutku nakon Cristiana Ronalda i Gartetha Balea. Juve ga je u dvije rate platio 90 miliona eura.

Navijači napuljskog kluba odmah su počeli da pale njegove dresove, bacaju ih u WC školjke, a plakate s njegovim likom stavljaju na smetlarske kamione.

Posebnu mržnju ističu kada se Higuainov Juventus sastane s Napolijem, a napuljska momčad sada ga je uvrijedila tako što ga je vjerovatno namjerno izostavila iz tima sastavljenog od Argentinaca koji su kroz povijest nosili nebeskoplavi dres.

"S ovom momčadi možemo pobijediti na bilo kojem terenu", poručio je Napoli uz montiranu fotografiju svojih Argentinaca na kojoj su Maradona, Bertoni, Campagnaro, Fernandez, Ayala, Andujar, Jose Sosa, Roberto Sosa, Pineda, Lavezzi i Datolo. Dakle, većina utjecajnih i kvalitetnih, ali ruku na srce - Higuain je zaslužio biti u toj momčadi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, kako to obično i biva, neke stvari se ne mogu premostiti, pa ni ponos koji u sebi imaju temperamentni Napolitanci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi