U Natronu pet stranaca, nisu migranti: "Ne možeš im ništa objasniti, ali letaju, ne zaustavljaju se"

Maglajlije su hit Druge lige Centar

U Natronu pet stranaca, nisu migranti: "Ne možeš im ništa objasniti, ali letaju, ne zaustavljaju se"

Niste čuli za Ribeiro Pessoa Junior Upirajara. Ili možda za De Lira Pessoa Farneya. Nisu mnogi.

Da bismo čuli morali bi podrobnije pratiti rad Natrona. Klub iz Maglaja potpuni je hit Druge lige Centar, a zapanjujuća je činjanica da za ovaj klub iz trećeg ranga takmičenja igra pet stranaca, sa dva različita kraja svijeta. A ako mislite da su migranti, nisu.

U zapisniku za utakmicu protiv Famosa koja se proteklog vikenda u sklopu 4. kola Druge lige centar igrala u Hrasnici, osim spomenuta dva Brazilca našli su se i Bittencourt da Conceição Edgar i Jang Yoosin, igrači sa dva različita kraja svijeta. U ekipi igra još jedan Korejanac.

Kada prostom pretragom ukucate na Googleu njihova imena kako bi pokušali saznati više o njima, možete dokučiti do datuma rođenja De Lire Pessoa. Rođen 24. marta 1989. Nema ni koliko je visok, ni koliko je težak.

Bittencourt da Conceição Edgar je rođen 7. jula 1994. Malo prije nego što će Brazil u SAD-u osvojiti titulu svjetskog prvaka, a za datum rođenja mu je vezano i to da je igrao za ekipu 7. april. Nije baš Sedmi juli, ali može i april proći.

Ko ih je doveo nije nam mogao reći ni trener Ratko Nikolić koji je skoro preuzeo ovu pitoresknu ekipu.

"Kakvi su? Ma dobri su, znaju igrat super, nema tu dileme, ali s ovim Brazilcima imamo velikih problema. Ono ne zna nijedan jezik, samo Portugalski, ti njemu ništa ne možeš objasnit. Ali letaju, to trči, ne zaustavlja se", priča Nikolić i dodaje:

"Ova dva Korejanca znaju engleski, sa njima nešto i možeš komunicirati, ali ova trojica... Međutim, treba im odati priznanje, ma kakvi profesionalci, iako smo mi u Drugoj ligi oni rade kao životinje. To je da čovjek ne povjeruje."

"Mislim da mogu komotno igrati i u višem rangu, samo je ta komunikacija problem, jer ne možeš ti igrat kako ti hoćeš... Ja sam tu odskora pa ne znam kojim su putevima došli, vjerovatno preko nekih menadžera", pomalo je zbunjen Nikolić situacijom, ali kaže kako je njegovo da ih sve uklopi kako treba.

Inače, igrači Natrona razočarani su se vratili iz Hrasnice gdje su odigrali 2:2 sa Famosom. Nikolić koji je i sam nekada bio sudac nema kaže običaj da kritikuje sudije, ali sada je naime ostao zapanjen dešavanjima na utakmici.

"Ja sam tako odgojen, a i sam sam bio sudija. Nikada nikoga nisam kritikovao, niti volim kada se sudije kritikuju. Imaju ljudi koji su zaduženi da ocjenjuju, ali u životu svome nisam vidio nešto tako. Sramota je šta je čovjek dopustio. Pa jedno dva-tri crvena kartona su morala biti direktna, deset metara od lopte udara njihov igrač našega laktom u glavu, ubiše ljudi.

Prvi gol što su zabili potpuno je neregularan i onda u sudijskoj nadognadi milijardu posto čist gol dajemo, on nam poništava. Šta li je to, da li je oprije neki repovi, ne znam jer sam tek došao. Valjda je moralo tako biti. Hvala jedino kapitenu njihovom koji je smirivao svoje igrače, tjerao ih od sudije, zaslužio je pohvalu", rezigniran je Nikolić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

On je poželio svu sreću sudijama, kazavši kako je njegovo samo da trenira svoju ekipu, ali da je sto posto u pravu kada je suđenje na ovoj utakmici u pitanju.

Uglavnom, dešavanja kao u Alan Fordu.

Top Komentari

redbull
Ne mogu biti nikako gori od ovih nasih nargilasa.
13 0
mokekemo
Vodi ga u šumu više koristi
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti