U nedjelju srušio Zmajeve, već danas u žiži interesovanja engleskih i španskih medija
(Foto: EPA) Brais Mendez je prošle godine upisao debi u LaLigi, a prije dva dana je debitovao za Crvenu furiju. Ovaj mladi veznjak je ove sezone odigrao 10 utakmica za Celtu u svim takmičenjima, te je postigao tri gola i upisao dvije asistencije

Brais Mendez seli u Premier ligu?

U nedjelju srušio Zmajeve, već danas u žiži interesovanja engleskih i španskih medija

Bosna i Hercegovina je, nakon što je osigurala plasman u Ligu A Lige nacija pobjedom nad Austrijom, u nedjelju u Las Palmasu odigrala prijateljski meč sa Španijom.

Pružili su Zmajevi dosta dobru partiju, ali je Španija (u poprilično kombinovanom sastavu) ipak uspjela slaviti pobjedu.

Mladi Brais Mendez je ušao u igru u 58. minuti i 20 minuta kasnije postigao jedini gol na meču za minimalan trijumf Crvene furije.

Bio je to debi u dresu Španije za 21-godišnjeg fudbalera Celte, a već danas se špekuliše da bi karijeru mogao nastaviti u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, otočki mediji su prenijeli napise španskih listova da je za Mendezove usluge izuzetno zainteresovan Leicester City, te da su Lisice već stupile u kontakt sa mladim fudbalerom.

Navodno je Leicester spreman aktivirati njegovu otkupnu klauzulu vrijednu nešto manje od 26 miliona eura i dovesti ga na King Power već u januaru. Ostaje da se vidi da li će se to zaista i desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti