U Njemačkoj organizovan ilegalni turnir, žestoke kazne igračima Schalkea 04

Rudari potvrdili

U Njemačkoj organizovan ilegalni turnir, žestoke kazne igračima Schalkea 04

A. Čaušević

U Njemačkoj je prethodnih dana organizovan ilegalni turnir na kojem su učestvovali igrači iz omladinskih sekcija Schalkea 04. 

Glasnogovornik Schalkea 04 je potvrdio učešće pojedinih igrača na takmičenju te da je s njima već obavljen razgovor i da ih čekaju žestoke kazne.

Turnir je organizovan putem društvenih mreža i održan je u Oberhausenu, gradu koji se nalazi u zapadnom dijelu Njemačke. Na se skupilo oko 200 igrača iz raznih klubova.

Post SV Oberhausen je otvorio svoje terene za treninge, ali bez kontakta što je bila kardinalna greška jer je ta odluka iskorištena za organizovanje ilegalnog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Policija je u potrazi za organizatorima takmičenja koji se suočavaju sa drakonskim kaznama jer su prekršili mjere zabrane vezanih za pandemiju koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi