U Njemačkoj u čudu: "Kako je Hajrović dobio poziv?"

Iako ne igra u klubu, dobio je poziv

U Njemačkoj u čudu: "Kako je Hajrović dobio poziv?"

Edmir Škorić

Fudbaler Werdera, Izet Hajrović, dobio je poziv od našeg selektora Mehmeda Baždarevića za predstojeće akcije, što je iznenadilo njemačke medije.

Selektor Mehmed Baždarević je pozvao Hajrovića za kvalifikacijsku utakmicu za EP protiv Andore i prijateljsku protiv Austrije.

Njemački mediji, među kojima i utjecajni Kicker, pitaju se kako je moguće da je Hajrović i dalje zanimljiv bh. selektor.

Hajrović je rezerva u Werderu, ne igra nikakvu ulogu u Bundesligi iako je tamo došao kao zvijezda koja može puno toga. Njegovo sjedenje na klupi je neminovno u bremenskom klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Prilično je nevjerovatno da napadač još uvijek ima mjesta u reprezentaciji iako ne igra nikakvu ulogu u Bundesligi”, navodi Kicker. 

Ove sezone Hajrović ima zastrašujuću statistiku - nijedan gol, nijedna asistencija i svega devet udaraca na gol za 578 minuta igre. Ipak, Hajrović bi mogao da pokaže drugačije lice u bh. reprezentaciji. Možda. Ako ništa, ostaje da se nadamo da će bljesnuti kao, naprimjer, u Žilini protiv Slovačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.