U odličnom susretu Genk savladao Lokeren

Vossen sa tri gola potopio Lokeren

U odličnom susretu Genk savladao Lokeren

Kompletirano je i 18. kolo belgijske Jupiler lige, odličan susret odigrali su u popodnevnom terminu, Lokeren i Genk, a pobjedu je slavio gost, rezultaom 4:3. 

Poveo je domaćin preko Ivana Leke u 27. minuti. Genk se vratio samo četiri minute kasnije, a mrežu domaćina zatresao je Vossen iz jedanesterca. Isti igrač samo pet minuta kasnije donio je Genku prednost. Na odmor je Genk otišao sa prednošću 2:1. 

 

Svoj treći pogodak na susretu Vossen je postigao u 62. minuti susreta. Samo šest minuta kasnije Mokulu je smanjio na 3:2, da bi Persoons u 77. minuti donio Lokerenu izjednačenje. Pobjedu Genku donio je Joseph-Monrose u 86. minuti. 

 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

U drugom susretu dana Beveren je dočekao Standard. Gosti su već u 12. minuti poveli 1:0, a strijelac je bio Ezekiel. Gosti su pobjedu ovjerili u 90. minuti pogotkom Vainqueura. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije