Procurila fotografija s konačnim izborom za Zlatnu loptu: Ronalda nema ni među tri

Uvjerljiva pobjeda Messija

Procurila fotografija s konačnim izborom za Zlatnu loptu: Ronalda nema ni među tri

E. Škorić

Čini se da su se obistinile svakodnevne tvrdnje da je Lionel Messi dobitnik Zlatne lopte.

Sutra navečer će se zvanično proglasiti pobjednik Ballon d'Ora, no sudeći po svemu što su mediji uspjeli da doznaju proteklih dana - Argentinac je siguran pobjednik.

Sad ase čak pojavila i fotografija na internetu na kojoj su ispisana imena igrača od prvog do 10. u konačnom izboru, a pored se može vidjeti i koliko je ko osvojio bodova.

Messi je pobjednik s 446 bodova ispred Virgila van Dijka (382), dok je treći završio Mohamed Salah (179). Zanimljivo da je Cristiano Ronaldo tek treći sa 133 boda i navodno je Portugalac već poručio da sutra neće doći na svečanu ceremoniju. Razloge valjda i sami pretpostavljate.

Peto mjesto pripada Sadiju Maneu sa 97 bodova, a šesto njegovom saigraču Alissonu Beckeru (82). U prvih 10 su još Kylian Mbappe, Frenkie De Jong, Maathijs De Ligt i Eden Hazard.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To bi, dakle, trebao da bude konačan izbor, ali ostaje nam da čekamo sutrašnje zvanično proglašenje pobjednika.

Promo

Top Komentari

Sejo1979
Messi je nije zasluzijo nista vise od ronalda nevolim ni jednog ni drugok van dijk treba da je dobije a ne messi seru previse srvarno nema smisla cuj messi dobitnik zlatne lopte na osnovu cega
2 7
Hooruk
Nema tu previse filozofiranja, nagrada je ono sto joj i naziv kaze, za najboljeg igraca, mada se i ne bira uvjek na taj nacin. Znaci nije ni trofeji, nije ni statistika, vec najbolja igra tokom godine, a da bi ocjenio ko je najbolje igrao treba i pogledati koju utakmicu a ne samo vidjeti osvojene trofeje i statistiku. Igrac moze teoretski da izgubi svako finale a da bude najbolji igrac, i onda ispade da su samo bitne 2-3 finalne utakmice a ostalih 5o-tak u sezoni nebitne, jer i sam van dijk da je izgubio finale nebi ga bilo ni među deset a i to je onda glupo i nepravedno.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi