Gerrard govorio o Messiju, mogao bi navući bijes navijača širom svijeta

Ko zaslužuje nagradu?

Gerrard govorio o Messiju, mogao bi navući bijes navijača širom svijeta

E. Škorić

Legendarni kapiten Liverpoola smatra da Lionel Messi ne zaslužuje Zlatnu loptu za prikazano u 2019. godini.

Sutra navečer održat će se izbor za najboljeg igrača svijeta - Ballon d'Or, a navodno je Messi već dobio to priznanje i samo se čeka zvanična odluka.

Mada, Gerrard smatra da bi nagradu trebao da dobije Liverpoolov stoper Virgil van Dijk, koji je uz Messija i Ronalda u užoj konkurenciji pred konačni izbor.

"Messijev sam fan, sigurno je da ga volim. Nevjerovatni su brojevi u njegovoj igri u smislu asistencija i golova, ali ako govorite o dosljednosti jednog igrača tokom godine i koji osvaja Ligu prvaka besprijekornom igrom, onda zaslužuje da dobije tu nagradu", rekao je Gerrard, koji smatra da nije u redu da Messi bude izabran ispred Van Dijka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Messi bi sutra trebao dobiti šestu Zlatnu loptu, a Van Dijk naravno nikada prije nije bio dobitnik tako prestižne nagrade.

Top Komentari

adaStolac
E mene zanima koga bi Gerrard stavio u svoju ekipu da moze birati, messia ili van dijka..zato ne brabonjaj. Messi je najbolji svih vremena..statistika sve govori
5 1
Manijak87
Dobio je sutra ili ne, zasigurno je NAJVEĆI svih vremena.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi