Benfica i Porto slavili pobjede, o šampionu u posljednjem kolu

Portugalsko prvenstvo

Benfica i Porto slavili pobjede, o šampionu u posljednjem kolu

Fudbaleri Benfice i Porta nastavili su mrtvu trku za šampiona Portugala.

Između pomenuta dva kluba razlika je dva boda već neko vrijeme a tako će ostati i pred posljednje kolo jer su oba tima danas slavila pobjede na gostovanjima.

Porto je igrao u gostima protiv Nacionala te je pobijedio sa čak 4:0. Strijelci za Porto bili su Telles, Torres, Corona i Marega.

S druge strane, Benfica je gostovala kod Rio Avea te slavila na daleko teži način, a na kraju je bilo 3:2.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Gosti su poveli već u 3. minuti golom Silve, da bi Joao Felix u sudijskoj nadoknadi prvog dijela povećao prednost svog tima. Domaćži se vraćaju u 50. minuti kada Trantini trese mrežu golmana gostiju, ali Pizzi vraća dva gola prednosti Benfici samo šest minuta kasnije. Konačan rezultat susreta postavio je Ronan šest minuta prije kraja. Navijači Benfice su strijepili do kraja meča ali golova više nije bilo.

U posljednjem kolu Benfica dočekuje Santa Claru, dok Porto igra također na domaćem terenu ali protiv Sportinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti