Ovo je već bolesno: Ako ne doneseš titulu, bit ćeš spaljen u podzemnoj
Navijači Porta prelaze sve moguće granice. Prijete vlastitom igraču da će ga ubiti (Foto: Epa)

Prijete vlastitom igraču

Ovo je već bolesno: Ako ne doneseš titulu, bit ćeš spaljen u podzemnoj

M. Šljivak

Fudbal je uvijek bio više od igre, ali mnogi navijači zaista pretjeruju kada je u pitanju rivalstvo sa drugim ekipama.

Porto i Benfica vode veliku bitku za titulu prvaka u Portugalu. Benfica dva kola prije kraja ima dva boda prednosti, a u nedjelju će gostovati kod Rio Avea.

Član Rio Avea je fudbaler Porta Galeno. Ovaj 21-godišnjak je posuđen do kraja ove sezone, nakon koje će se vratiti u redove portugalskog velikana.

Ipak, ono što je doživio sigurno će biti razlog da razmotri odluku o povratku u ovaj tim. Dobio je prijeteće poruke od navijača Porta u kojem mu je jasno poručeno da se ne vraća ako Rio Ave ne dobije Benficu.

"Ako doneseš titulu Portu, bit će dio ekipe u narednoj sezoni, a ako ne dobijete, bit ćeš živ spaljen u metrou", stoji u poruci koju je ovaj mladi veznjak dobio.

Odlučio je sve da podijeli na društvenim mrežama. Još uvijek je u nevjerici zbog ove prijetnje i nevjerovatno je kakve bolesne ideje određenim ljudima padaju na pamet.

"Nevjerovatno je koliko ljudi mogu daleko otići. Ovo je užas", napisao je Galeno.

Pepe ponudio 600.000 eura bivšem saigraču iz Reala: Samo ih pobijedite...

Fudbaler Porta Pepe odlučio je iz vlastitog džepa platiti igračima Rio Avea da sruše Benficu. Nekadašnjem saigraču iz Real Madrida, koji nosi dres Rio Avea Fabiju Coentrau ponudio je čak 600.000 eura da se on i njegovi saigrači maksimalno potrude protiv Benfice.

Do dokumenata u kojem je Pepe jasno obećao da će isplatiti ovu cifru došla je i policija. Ipak, naravno, ovakav vid motivacije nije nedozvoljen, ali se ne zna da li je obećao novac samo Coentrau ili kompletnoj ekipi.

Vjerovatno se radi o ovoj drugoj opciji s tim da će Coentrao imati dužnost da maksimalno motiviše saigrače za ovaj meč kako bi probali da sruše Benficu.

Interesantno je svakako da je Porto upravo protiv Rio Avea napravio kiks koji bi ih na kraju mogao koštatiti titule prvaka Portugala.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

U susretu 30. kola Primeire su protiv ovog tima odigrali samo 2:2. Imali su sigurnu prednost od 2:0 do 84. minute, a zatim su primili dva gola i dozvolili su Benfici da im pobjegne.

Da li će to biti ključna utakmica ove sezone ili će na kraju Pepeov novac uspjeti da motiviše igrače Rio Avea, vidjet ćemo u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi