U posjeti Zeki Turkoviću: Sarajevska raja "okupirala" Makarsku

Vodi omladince FK Sarajevo

U posjeti Zeki Turkoviću: Sarajevska raja "okupirala" Makarsku

Prilika u kojoj se Almir Turković nađe u Makarskoj jedinstvena je za one koji tamo neizmjerno cijene legendarnog Zeku.

Fudbaler koji je slavu stekao u Zadru, Osijeku i napose u Hajduku naprosto izaziva oduševljenje kada se pojavi u ovim krajevima i generalno u Dalmaciji.

Prije izvjesnog vremena novinari SportSport.ba imali su priliku napraviti intervju sa trenerom GOŠK-a Matom Neretljakom, čovjekom neprocjenjivog igračkog iskustva i tada nam je otkrio koliko je ustvari Turković voljen gdje god se pojavi u Hrvatskoj, vjerovatno mnogo više nego što ga cijene u glavnom gradu BiH.

"Ja sam molio tadašnjeg trenera Hajduka Vulića da ga dovede iz Osijeka. Tamo sam s njim igrao nekoliko sezona i on je čudo. Igrač kakav se rijetko rađa. Ni tada u Hajduku nije bilo dileme o tome da je vrhunski nogometaš, bile su sporne njegove godine. Ali ipak su popustili i doveli ga", pričao je Neretljak.

Nakon toga, izuzevši jednu priliku kada su ispali od Shelbourna pa se Torcida okomila na sve igrače iz BiH, Turković je zavrijedio status legendarnog, omiljenog igrača zbog kojeg su ljudi dolazili na utakmice. Legendarni Boro Dežulović u nevjerici kako neko može generalizirati igrače, pa su eto kao lošiji ovi iz BiH, tada je napisao kako je Turković zapravo "jedini igrač u toj ekišpi koji može predriblati nešto što se kreće".

Elem, Turković se trenutno nalazi u Makarskoj gdje je odveo omladince FK Sarajevo, a gdje je on tu je uvijek i neko društvo.

Tako mu je prije nekoliko dana u posjetu došla sarajevska delegacija, s Rusmirom Cvikom, doajenom Alijom Bracom Hadžiosmanovićem i drugima. Društvo su im osim Turkovića pravili Ismir Hsadžiosmanović, Sead Preldžić, Miljenko Ševelj...

Top Komentari

VladaFBIH
mrtve sibicarcine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi