U Posušje stiglo najveće pojačanje od ispadanja iz Premijer lige BiH

Stigao bivši mladi reprezentativac

U Posušje stiglo najveće pojačanje od ispadanja iz Premijer lige BiH

Jesenji šampion Druge lige FBiH (Jug) HŠK Posušje realizirao je najveći transfer nakon ispadanja iz premijerligaškog društva.

Boje ovog kluba u nastavku sezone će nositi nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Davor Landeka, iza kojeg je veliko igračko iskustvo, koje je stekao igrajući po BiH, Hrvatskoj i Švicarskoj.

Posljednji klub u karijeri ovog 30-godišnjeg fudbalera je Imotski, gdje je igrao sve do ljeta prošle godine, nakon čega je bio bez angažmana.

„Ovdje sam došao pomoći treneru Sliškoviću i igračima, da razveselimo grad i vjerne navijače titulom prvaka Druge lige FBiH", kazao je Landeka nakon što se priključio svom novom klubu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Landeka je, inače, prve fudbalske korake napravio upravo u Posušju. Svoj matični klub je napustio veoma rano, prešavši u zagrebački Dinamo, a kroz dosadašnju karijeru još je igrao za Zrinjski, Rijeku, Široki Brijeg, Imotski i švicarski Grasshoppers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi