U pravo vrijeme na pravom mjestu: Pogledajte Hodžićev gol u derbiju mađarskog prvenstva
Hodžić zabio treći ligaški gol ove sezone. FOTO: Molvidi.hu

Zabio za vodstvo

U pravo vrijeme na pravom mjestu: Pogledajte Hodžićev gol u derbiju mađarskog prvenstva

A. Čaušević

U derbiju 28. kola mađarske OTP Bank lige MOL Vidi je rezultatom 2:1 pobijedio Ujpest. 

Vodeći gol za domaće na ovom susretu postigao je povremeni bh. reprezentativac Armin Hodžić. Ovaj 24-godišnji Sarajlija zatresao je protivničku mrežu u 17. minuti.

Hodžić se, može se reći, našao u pravo vrijeme na pravom mjestu. Nakon što je protivnički golman odbranio slobodnjak lošta je došla do našeg napadača koji je rutinski pogodio u praznu mrežu.

"U prvom poluvremenu smo mogli zabiti dva i tri gola. Nakon slobodnog udarca Husztija sam se našao na pravom mjestu, lopta mi je došla na nogu, to nije bio težak posao. Sada nema zaustavljanja, u utorak igramo polufinale Kupa Mađarske, a narednog vikenda idemo na gostovanje lideru Ferencvarosu", rekao je Hodžić poslije utakmice.

Inače, Hodžiću je ovo bio četvrti ovosezonski gol u najjačem rangu mađarskog fudbala. Ove takmičarske godine je računajuči i mečeve za Dinamo odigrao ukupno 37 mečeva, a strijelac je bio osam puta, dodao je i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi