U PSG-u ipak nije sve tako bajno: Mbappe: Želio sam početi od prve minute, Tuchel: Nisam glup...
Mbappe je započeo meč na klupi

Mladi igrač je očekivao da će krenuti od prve minute

U PSG-u ipak nije sve tako bajno: Mbappe: Želio sam početi od prve minute, Tuchel: Nisam glup...

S. Pašalić

PSG je sinoć sa visokih 5:0 slavio na gostovanju kod Club Bruggea.

Parižani su bez većih problema stigli i do treće pobjede u ovom takmičenju, a Kylian Mbappe je briljirao nakon što je ušao u drugom poluvremenu i postigao je hat-trick.

Izgledalo je kako je sve bilo savršeno za PSG, ali čini se da ipak nije i da postoje određeni problemi.

Naime, Mbappe je nakon meča dao izjavu iz koje se dalo nagovijestiti da nije zadovoljan sa odlukom trenera da ga ne stavi u igru od prve minute.

"Istina je da sam želio da sam želio da počnem od prve minute, mislio sam da će se to desiti. Ali trener je napravio svoj izbor i morate to prihvatiti"

"Međutim, želio sam da pokažem da će biti teško bez mene. Želim da se borim kako bih zadržao svoje mjesto u ekipi", rekao je Mbappe.

Nakon toga je uslijedio i odgovor Tuchela koji je komentarisao ovu izjavu svog igrača.

"Nije moguće da misli da želim igrati bez njega, jer zna da to mrzim, ali mi moramo preuzeti odgovornost za njega. Imao je povredu mišića, igrao je za nas 15 minuta u Nici, a zatim smo letjeli i to je bio prvi put da nakon utakmice nije imao reakciju na mišićima, ali nije bilo moguće da igra 90 minuta."

"Ili bi počeo i morao bi izaći nakon najviše 60 minuta ili bi ušao nakon prvog poluvremena i odigrao 40 do 45 minuta i završio bi utakmicu. Donijeli smo tu drugu odluku i o tome razgovaramo zajedno, on mora pokazati da ima kvalitetu, nisam glup.", rekao je kroz smiješak Tuchel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

zvjezdan10
Jel želio ili je želio da je želio?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi