U Realu i Valenciji traljaju ruke: Barcelona kiksala protiv Celte

Kataloncima samo bod na Nou Campu

U Realu i Valenciji traljaju ruke: Barcelona kiksala protiv Celte

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Barcelone remizirali su danas na domaćem terenu protiv Celte Vigo (2:2) u okviru 14. kola španske La Lige.

Celta je dobro otvorila utakmicu, te je visokim presingom pravila dosta problema Barceloni u organizaciji igre. Gosti u u 20. minuti utakmice poveli sa 0:1 kada je mrežu katalonskog tima zatresao Aspas. Prije toga Ter Stegen je briljantno reagovao, ali nije uspio spasiti svoj tim.

Ipak, samo dvije minute bilo je dovoljno Barceloni da izjednači na 1:1. Paulinho je upisao asistenciju, a na rezultat je poravnao Messi. Katalonci su do preokreta došli u 62. minuti. Alba je ovaj put bio asistent, a mrežu Celte za 2:1 pogodio je Luis Suarez.

Međutim, Celta se nije predavala u nastavku utakmice što im se ispaltilo samo osam minuta kasnije. Aspas je sjajno prošao po desnoj strani, uposlio Gomeza koji je zakucao loptu u mrežu domaćeg tima za 2:2.

Barcelona je do kraja utakmice imala nekoliko sjajnih prilika da dođe do pobjede, ali nisu uspjeli da nađu put do mreže Celte, te je ostalo 2:2. Katalonski tim je i dalje prvi sa 36 bodova, dokje Celta osma sa 18 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 14. kolo:

Barcelona - Celta Vigo 2:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi