U Realu imaju plan: Pronašli zamjenu za Karima Benzemu

Perez želi Griezmanna

U Realu imaju plan: Pronašli zamjenu za Karima Benzemu

Endin Čaušević

Iako je prelazni rok u Španiji završen u ponoć transfer spekulacije nastavljene su i ovog jutra.

Mediji na Pirinejima objavili su da predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, već razmišlja o novim pojačanjima u zimskom prelaznom roku. Kraljevi su na iznenađenje mnogi bili gotovo samo posmatrači transfera ovog ljeta, no čini se da Perez to želi nadoknaditi već u januaru.

Navodno, Perez je spreman da pusti Karima Benzemu da ide jer je već izabrao ko bi mogao biti njegova zamjena. Iako je Zinedine Zidane zadovoljan igrama Benzeme jasno je da neće ništa promijeniti ukoliko Perez odluči da ostvari svoje planove.

Kako piše Marca predsjednik Real Madrida ponovo želi da "ukrade" zvijezdu gradskom rivalu Atleticu i na Santiago Bernabeu dovede Antoinea Griezmanna. Perez je izjavio da je oduševljen igrama ovog napadača, te da vjeruje da bi se on idealno uklopio u sadašnju igru Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Perez želi izbjeći pregovaranje sa čelnicima Atletica jer je jasno da tako neće daleko dogurati. Naime, predsjednik Kraljeva razmišlja da aktivira otplatnu klauzulu Griezmanna koja iznosi 89 miliona funti. Naravno, prije toga ovaj napadač treba pristati na uslove koje mu nudi Real kako bi se transfer ostvario.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi