Da li će BiH biti crna ovca regiona? I Makedonci odlučili nastaviti sezonu

Klubovi izabrali jednu od tri ponuđene opcije

Da li će BiH biti crna ovca regiona? I Makedonci odlučili nastaviti sezonu

Klubovi makedonskog šampionata su donijeli odluku o načinu na koji žele završiti sezonu prekinutu zbog pandemije novog koronavirusa.

Tako konkretne odluke o sudbini sezone 2019/2020, kada je naš region u pitanju, nema samo još u Bosni i Hercegovini.

A svi ostali su odlučili da će se sezona nastaviti. Posljednja je do uradila Sj. Makedonija, prenose tamošnji mediji.

Fudbalski savez Makedonije je jučer klubovima prve lige prezentovao tri opcije za završetak sezone, od kojih je jedna bila i potpuni prekid iste.

Međutim, klubovi su glasali za nastavak, po scenariju koji im odgovara (od dva preostala ponuđena).

Prekinuta sezona makedonskog šampionata će se nastaviti odigravanjem posljednja tri kola regularnog dijela, nakon čega će se odigrati i play-off.

Međutim, ispadanja neće biti što znači da bi naredne sezone prvi rang fudbala u Sj. Makedoniji mogao biti proširen i brojati 14 klubova.

Kako prenosi sportmanija.mk, većina klubova je glasala za pomenuti prijedlog.

Kroz play-off (šest prvoplasiranih ekipa) će se odlučiti o putnicima u UEFA-ina takmičenja, a zanimljivo je da će i ekipe iz donjeg dijela tabele razgiravati iako nema ispadanja u niži rang.

Kup Sjeverne Makedonije će se završiti odigravnjem jedne utakmice u fazi polufinala i potom finala.

Top Komentari

SonPen1946
SARAJEVO ŠAMPION!
11 4
Uranija
Hahahaha ide kmečanje, eto BiH inače nije crna ovca u preko 90% raznih stvari. I sad ćemo biti ‘ovce’ kao npr. Francusko, Belgijsko, Holandsko prvenstvo itd. itd.
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije