"U restoranu ne gledam da li nešto košta 40 ili 100 eura, no kupovati Ferrarija je van svake pameti"

Lenglet je vrlo odgovoran u trošenju novca

"U restoranu ne gledam da li nešto košta 40 ili 100 eura, no kupovati Ferrarija je van svake pameti"

E. Čaušević

Francuski defanzivac Clement Lenglet ustalio se u prvu postavu Barcelone nakon što je na ljeto 2018. godine stigao iz Seville.

Barcelona je ovog 24-godišnjeg defanzivca platila oko 36 miliona eura i ispostavilo se da je to bio veoma dobar potez jer se Lenglet ustalio u početnoj postavi ovog tima. On je za kratko vrijeme uspio da dođe do velikog kluba poput Barcelone, ali je čvrsto ostao nogama na zemlji.

Lenglet je ponikao u dresu francuskog Nancyja, a za prvi tim je debitovao 2014. godine kada je imao svega 19 godina. Početkom 2017. godine prešao je u Sevillu za 2.5 miliona eura, a samo godinu dana kasnije kupila ga je Barca za 36 miliona.

Dolaskom u Barcelonu sigurno da je njegova plata postala mnogo veća nego što je bila u Sevilli, ali Lenglet ne želi da se toliko izdvaja i troši novac na "gluposti".

"Nisam promijenio svoj stil života. Nisam bio zvijezda u Nancyju i još uvijek se ne osjećam tako. Uvijek sam radio vrijedno i zbog toga sam uspio da ostvarim sve ovo. Morate se dati u ono što radite 100% jer samo tada stižu rezultati", rekao je Lenglet i nastavio.

"Živim u Barceloni i normalno je da svoje prijatelje ne viđam tako često. Život fudbalera i općenito sportiste je balon gdje je luksuz na dohvat ruke i može da vas zaslijepi. Ja sam jasan oko novca i veoma odgovoran u tome. Naravno da dobro živim od svoje zarade i sebi mogu omogućiti neke stvari da uopšte ne gledam cijenu".

"Kada odem u restoran ne brinem da li je neko jelo 40 ili 100 eura. Ali, morate imati granice u svemu. Vidim da skoro svaki igrač kupi Ferrarija. To je lijepo, ali za mene je to samo auto i ne privlači me toliko da potrošim ogroman novac na to jer mi je to van svake pameti".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lenglet se na kraju razgovora za katalonski Sport dotakao i odnosa s Lionelom Messijem.

"On je sjajan prijatelj i odličan vođa u svlačionici. Ponaša se tako jednostavno da vas nekako tjera da ga volite. On je sjajan čovjek i odličan fudbaler", zaključio je defanzivac Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Svaka cast
6 0
Emir
Nije furka zaradjivati milione i vozati Ferraria, hajde zaradjuj milione i vozi moskvića.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi