U Romi večeras priželjkuju reprizu susreta iz St. Louisa
Džeko je bio strijelac za Romu protiv Liverpoola u posljednjem njihovom, nezvaničnom susretu

Samo je jedna razlika

U Romi večeras priželjkuju reprizu susreta iz St. Louisa

Prije skoro dvije godine Liverpool i Roma su imali posljednji okršaj. Doduše nezvanični i ne ulazi u oficijelnu statistiku međusobnih duela.

Na američkoj turneji dva kluba su se sastala dok je cvarilo. Prvog avgusta na Busch stadionu u St Loiusu Rimljani su dobili sa 2:1, a među strijelcima se našao ko drugi no - Edin Džeko. Taj gol mu nije uračunat u sve koje je zabio protiv Liverpoola, jer na kontu ima tri iz "manchestercityjevskog" perioda.

Džeko je toliko golova u svojoj karijeri zabio lijevom nogom, da bi čovjek pomislio kako je ljevak. Na sličan način kao tada ove sezone se nazabijao i u Ligi prvaka i Serie A.

U St. Louisu je doveo Romu u vodstvo od 1:0 prizemnim udarcem sa vrha šesnaesterca u lijevu golmanovu stranu.

Klopp je tada isprobovao razne opcije u svome timu, pa je tako pred kraj poluvremena gol za izjednačenje zabio sada već zaboravljeni Sheyi Ojo.

Do tog susreta Kloppova ekipa je u prethodnih šest utakmica na ljetnim pripremama primila samo jedan gol, a eto protiv Rome dva.

U napadu su pokazali snagu budući da su uredno nastupali i Sadio Mane, Daniel Sturridge, Roberto Firmino, Emre Can...

Ipak, jedina razlika u odnosu na tu utakmicu i večerašnju na Anfieldu, jeste što je za Romu nastupao Mohamed Salah, a sada je čovjek u Liverpoolu. Tada je pobjednički gol za Vučicu postigao upravo Egipćanin, i to nakon što je golman Thomas Manninger uspio ukrotiti Džekin šut glavom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U odnosu na tadašnje sastave danas u oba tima igraju većinom isti fudbaleri, kosturi su prilično isti. U Romi su i Strootman i Jesus i Manolas i Nainggolan, ovamo Milner, Wijnaldum, Lovren...

U Romi večeras ne bi imali vjerovatno ništa protiv reprize, pa makar za Liverpool gol postigao ove sezone nezaustavljivi Mo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi