U Sarajevu je sve spremno za veliko slavlje, ali prvo mora pasti Zvijezda 09

Premijer liga BiH, 32. kolo

U Sarajevu je sve spremno za veliko slavlje, ali prvo mora pasti Zvijezda 09

Danas se igra pretposljednje, 32. kolo Premijer lige BiH. Računica je jasna, Sarajevo će osigurati titulu prvaka države ako do kraja sezone upiše barem jednu pobjedu, bez obzira šta Zrinjski uradio za to vrijeme.

Sarajevo trenutno na prvoj poziciji ima tri boda više u odnosu na Zrinjski, ali i bolji međusobni omjer i gol razliku, pa će bordo tim stići do titule i u slučaju da dvije ekipe sezonu završe sa istim brojem bodova.

Izabranici Husrefa Musemića su imali priliku potvrditi tituli u prošlom kolu, ali su u Banovićima poraženi od Tuzla Cityja, pa su tako proslavu "preselili" na Koševo.

Danas na Koševu gostuje Zvijezda 09 koja je osigurala opstanak, a pobjeda nad ekipom iz Etno sela Stanišići garantuje Sarajevu titulu prvaka i historijsku duplu krunu jer su Musemićevi izabranici u srijedu došli do trofeja Kupa BiH.

U glavnom gradu BiH je sve spremno za proslavu historijskog rezultata bordo tima. FK Sarajevo poziva navijače na slavlje, kantonalne vlasti su za večeras uvele izmjene saobraćaja u centru grada, ali prvo treba pobijediti Zvijezdu 09.

Teško je vjerovati da će neugodna Zvijezda 09 predvođena Milenkom Bošnjakovićem stići na Koševo tek kako bi upotpunila slavlje bordo tima. Neće se gosti tek-tako predati, pa će bordo tim prvo morati slomiti otpor protivnika prije nego što počne slavlje.

"Ovakva prilika se rijetko kad pruža, nadam se da je nećemo ispustiti. Mislim da imamo i snagu i kvalitet da ovo riješimo u našu korist uz dužno poštovanje Zvijezdi 09. Kada sam vidio koliko su naši navijači sretni nakon Kupa, dobili smo dodatni motiv. Možemo samo misliti šta će uraditi u subotu navečer ako osvojimo titulu... Nema pritiska. Igrači su svjesni, svi smo svjesni šta nas čeka. Naježio sam se kada sam vidio Krstu kako plače nakon Širokog, nadam se da će i sutra slaviti", izjavio je trener Sarajeva Husref Musemić pred današnju utakmicu.

Sarajevo je, razumljivo, veliki favorit na Koševu, a kladionica MOZZART na pobjedu bordo tima nudi kvotu 1.18. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Sarajeva i Zvijezde 09!

Dok se u Sarajevu spremaju za slavlje, u Mostaru se čeka eventualni kiks bordo tima.

Zrinjski će danas dočekati Tuzla City koji je u prošlom kolu upravo protiv Sarajeva potvrdio opstanak, a Plemiće bi pobjeda, uz neuspjeh bordo tima na Koševu, ostavila u igri za titulu koja bi se onda rješavala u zadnjem kolu.

Zbog toga je Zrinjski izraziti favorit protiv Tuzla Cityja. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za duel Pod Bijelim brijegom!

Osim duela Sarajevo - Zvijezda 09 i Zrinjski - Tuzla City, danas se u istom terminu (17:00) igraju i preostale četiri utakmice 32. kola Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će u duelu startih znanaca na Grbavici ugostiti Čelik. Plavi su rezultatski osigurali Top 4, pa se Amar Osim nada da će se na Grbavici konačno gledati jedna "na oko lijepa" utakmica.

Široki Brijeg na Pecari dočekuje Radnik, Sloboda na Tušnju igra protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, dok će dvije ekipe koje su rezervisale pozicije koje vode u niži rang, GOŠK i Krupa, odigrati međusobni duel.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamu
SVI NA KOSEVO!
25 0
Arnel925
NAPRIJED BORDO BIJELI OLLLEEEEE OLLLLLEEEE OOOLLLLLEEEEE
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi