U Šefildu izbjeći debakl
Adut našeg tima: Matea Tavić

Košarkaške kvalifikacije za opstanak u A Diviziji

U Šefildu izbjeći debakl

Nakon debakla od Rumunije (66:101) u 1. kolu baraža za opstanak u A Diviziji (Grupa A) naša ženska košarkaška reprezentacija večeras u Šefildu protiv Velike Britanije igraće susret 2. kola.

Osim činjenice da je domaći tim izraziti favorit što je pokazao na otvaranju kvalifikacija u Finskoj kada je nadigrao domaću selekciju, naša mlada ekipa dodatno je oslabljena neigranjem Maje Lokmić koja je zadobila povredu skočnog zgloba zbog koje je propustila i prvu utakmicu.

No, i pored svih nedaća selektor Vesna Bajkuša smatra kako bi se mogao izvući častan poraz.
«Iluzorno je očekivati da slavimo. Znamo koliko u ovom trenutku možemo, odnosno kolike su mogućnosti ovih golobradih djevojaka koje nikada do sada nisu imale priliku igrati ovakve mečeve. Naše vrijeme će doći kroz nekoliko godina, a sada je osnovna zadaća da se što bolje pripremimo kako bi izbjegli debakl. Nećemo se predavati, borićemo se do kraja pa šta bude», kazala je Bajkuša.
Meč u Šefildu igra se od 19.30 sati (lokalno vrijeme) odnosno u 20.30 po našem.
U drugoj utakmici Grupe A snage će odmjeriti Rumunija i Finska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.