U Southamptonu "šokirani" Arsenalovom odlukom da dovede njihovog igrača

Čudan transfer Topnika...

U Southamptonu "šokirani" Arsenalovom odlukom da dovede njihovog igrača

Arsenal je posljednjeg dana zimskog prelaznog roka ozvaničio dolazak Cedrica Soaresa u svoje redove.

Arsenal je posljednjeg dana zimskog prelaznog roka ozvaničio dolazak Cedrica Soaresa u svoje redove.

Ova 28-godišnji desni bek je u Arsenal stigao iz Southamptona, na posudbu do kraja sezone - kada mu ističe i ugovor sa "Svecima".

Dovođenje Soaresa na posudbu, koja nije besplatna, potez je Arsenala koji mnogima nije jasan, dok su u Southamptonu "šokirani" onime što su Topnici odlučili učiniti.

Prvo je pomalo nehsvatljiv potez da je Arsenal doveo Soaresa na šestomjesečnu posudbu iako njegov ugovor sa Southamptonom ističe na ljeto kada će postati slobodan igrač. Neshvatljivo je jer će Arsenal morati platiti određenu naknadu Southamptonu sa posudbu, a kada se uračunaju plate portugalskog defanzivca, Topnike će njegov angažman koštati pet miliona funti.

Prema tvrdnjama novinara The Athletica Davida Ornsteina, visoki čelnici Southamptona su očekivali da Soares napusti St. Mary's, kao slobodan igrač na ljeto, i ode u neki klub iz Championshipa ili da napusti Otok.

Ono što je još "gore" za Arsenal jeste činjenica da se očekuje da će Soares, koji je lagano počeo padati u drugi plan u Southamptonu, do marta biti van stroja jer se oporavlja od povrede ligamenata koljena, pa je tako i na ljekarske preglede u Londonu stigao sa stezinkom za koljeno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, valjda su čelnici Arsenala znali šta rade...

Podsjetimo, Cedric Soares je ponikao u Sportingu, a na Otok je stigao 2015. godine. Tada je potpisao za Southampton, a do danas je skupio 138 nastupa u dresu Svetaca. Od januara do juna prošle godine je boravio na posudbi u Interu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
To je nista sta su Murinho i United napravili, doveli Sanceza kojem je isto tako ostalo pola godine ugovora za 40 mil. i dali mu platu 24 mil. i naravno da ga se vise ni motkom ne mozes rjesiti, biti ce im na grbaci do kraja ugovora i jos najgore da niko nije nogu dobio zbog toga poteza iz kluba.
2 2
Adnan@Kara
Strašan menadžment.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi