U Srbiji svirana dva vjerovatno najsmješnija penala koja ste ikada vidjeli
Pogoci koji su postignuti nakon krajnje sumnjivo dosuđenih jedanaesteraca direktno su učestvovali u konačnom rezultatu ove utakmice

I to u sudijskoj nadoknadi vremena

U Srbiji svirana dva vjerovatno najsmješnija penala koja ste ikada vidjeli

S. Grebović

U okviru 13. kola Super lige Srbije ekipa Mladosti iz Lučana je na svom terenu sa 2:1 savladala Spartak iz Subotice, a sva tri pogotka su postignuta sa bijele tačke, od kojih su dva bila blago rečeno diskutabilna.

Prvi penal koji je sviran u zaustavnom vremenu prvog dijela igre, a koji je u djelo realizovao Aleksandar Pejović nije sporan, što se ne može reći za ostala dva.

Prvo je u 88. minuti susreta japanski internacionalac Noboru Shimura u kaznenom prostoru Mladosti 'pao kao pokošen' nakon što ga je, navodno, faulirao Janko Tumbaković. Glavni sudija ove utakmice Zoran Široki, koji je bio poprilično udaljen, nije imao dvojbe i to je bio penal za goste.

Precizan je bio Stefan Denković koji pogađa za 1:1, a mnogi su pomislili da je to konačan rezultat ovog susreta. 

Ako je prvi penal bio diskutabilan, šta tek onda reći za drugi koji je sviran u korist domaćih. Igrala se sudijska nadoknada vremena kada je domaći igrač Predrag Pavlović u šesnaestercu Spartaka pao iz samo njemu znanog razloga, a za šta sudija Široki nije imao dvojbe - novi penal i novi gol Aleksanda Pejovića koji postavlja konačan rezultat Mladost-Spartak 2:1.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ova dva krajnje diskutabilna jedanaesterca možete pogledati pred kraj videa ispod:

Promo

Top Komentari

Alchak
Oba daju gol i pobjeda domaćina
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi