U Srebreniku osnovan novi gradski fudbalski Savez

Burno je bilo u proteklim mjesecima

U Srebreniku osnovan novi gradski fudbalski Savez

S. Mlaćo

Mnogo bure donijeli su u proteklom periodu nogometni izbori u Srebreniku.

Odlukom Izborne komisije NS FBiH delegati Fudbalskog saveza Općine Srebrenik su izbačeni iz svih procesa odlučivanja na nivou Nogometnog saveza TK kao i viših organa. Izborna komisija je ovu odluku pravdala činjenicom da FSO Srebrenik nije ispunio sve obaveze vezane za Izborni proces predviđen Statutom FSO Srebrenik, Statutom NSTK-a u pogledu sazivanja, održavanja i izbora delegata tokom Izborne Skupštine.

Delegati ističu da je činjenično stanje u potpunosti drugačije od onoga kako je to Izborna komisija NS FBiH intepretirala.

Na odluku su uložili žalbu, no ni nakon dvije sedmice nije uslijedio nikakav odgovor nadležnih.

S tim u vezi delegati većine nogometnih klubova i drugih članica u sklopu FSO Srebrenik (sudijska organizacija, organizacija sportskih radnika i organizacija trenera) krenuli su u otvoreno formiranje novog gradskog fudbalskog saveza.

Naime, dana 09.01.2021. godine održana je konstituirajuća skupština Gradskog fudbalskog saveza Srebrenik na kojoj su prisustvovali delegati: FK Seona, NK Ingram, FK Uroža, FK Bukovik, Udruženje nogometnih sudija i instruktora, Udruženje sportskih radnika, Udruženje trenera) . Na istoj sjednici usvojen je prijedlog Statuta Gradskog fudbalskog saveza, izabrana su tijela saveza kao i popratne komisije saveza. Za predsjednika saveza jednoglasno je izabran Šaban Alić, a na mjesto dopredsjednika izabran je Sadmir Tursunović. Za člana Izvršnog odbora NSTK-a izabran je Fahrudin Selimović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Predsjednik saveza je na kraju dao kratak osvrt na cjelokupnu situaciju.

"Tokom proteklog perioda pokušavali smo naći kompromisno rješenje i ispregovarati odluku koja bi zadovoljila sve članice FSO Srebrenik, međutim druga strana je na sve moguće načine opstruirala bilo kakav oblik dogovora. Usljed toga odlučeno je da se krene u novi projekat a to je osnivanje novog gradskog saveza. Većina članica FSO Srebrenik jednoglasno je podržala ovu ideju i evo danas smo posvjedočili i realizaciji iste, a sve s ciljem promocije nogometa na našem području!“.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi