Fukare su poslale morbidnu poruku, ali ni "zahtjev" navijača Schalkea nije ništa drugačiji

Javnost zgrožena

Fukare su poslale morbidnu poruku, ali ni "zahtjev" navijača Schalkea nije ništa drugačiji

A. Čaušević

Bh. sportsku javnost je zgrozila nova poruka Fukara, navijačke grupe FK Sloboda.

Početkom marta kada su ova dva tima posljednji put igrali na Tušnju navijači Slobode su na morbidan način uvrijedili Amara i Ivicu Osima kada su napisali treneru Željezničara da je "zreo za moždani, baš kao i njegov otac."

I sinoć su pristalice Crveno-crnih su imali poruku za sve one kojim je zasmetala prethodna parola.

"Zbog parole nastale je drama, moždani slijedi svima vama", napisano je na paroli navijača Slobode.

Sve to nije promaklo delegatu Ramizu Omanoviću koji je u svom izvještaju naveo da je ponašanje domaće publike bilo nesportsko.

Jasno je da će Sloboda snositi sankcije. Da li će to biti neki vid novčane kazne ili eventualno zatvaranje jedne od tribina odlučit će Disciplinska komisija.

Nekoliko sati ranije tokom Rurskog derbija i "zahtjev" navijača Schalkea 04 se može opisati kao morbidan.

Najradikalnije pristalice Rudara su izvisile baner kojim su tražili slobodu za Sergeja W koji je pred meč Lige šampiona 2017. godine bacio bombu na autobus s igračima Borussije te je nešto kasnije osuđen na 14 godina zatvora.

"Još uvijek imate ideju o bombi? Sloboda za Sergeja W", pisalo je na transparentu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prilikom tog napada povrede je zadobio Marc Bartra koji je u međuvremenu prešao u Betis. Kada je saznao za sadržaj banera oglasio se putem Twittera.

"Nepodnošljivo, neprihvatljivo i tužno. Nadam se da će nadležni poduzeti određene mjere protiv ovog. Fudbalsko rivalstvo je jedno, a traženje slobode za nekog ko je ugrozio 28 ljudi je nešto drugo", poručio je španski štoper.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Čauševiću,kad si tako pametan novinar i širiš mržnju među navijačima,zašto ne napišeš, ako ne znaš ja ću ti reći, zašto se sve ovo dešava kad Željezničar igra na Tušnju.Što to nije slučaj sa bilo kojom drugom ekipom.I ne seri više, ako nemaš ništa pametnije nemoj se ni javljati.Ne radiš valjda od učinka pa pišeš sve jedno te isto,dosadan si.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi