U Tojšićima se priča lijepa fudbalska priča

Žele u Prvu ligu Federacije BiH

U Tojšićima se priča lijepa fudbalska priča

A. Beganović

Takmičenje u Drugoj ligi Sjever ulazi u samu završnicu, a za plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine borit će se nekoliko klubova.

Jedan od onih klubova koji se takmiči u Drugoj ligi Sjever i koji još uvijek ima realnih izgleda za plasman u viši rang je i Sloga iz Tojšića koja za vodećim Slavenom zaostaje osam bodova ali ima i utakmicu manje.

Klub iz malog bosanskohercegovačkog mjesta jedna je od ljepših priča u našem fudbalu, a da u Tojšićima razmišljaju o budućnosti pokazatelj je i oformljena omladinska škola, te sve uređeniji stadion na kojem je prije dvije godine igrala i kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Srbije.

Na čelu kluba se nalazi Nijaz Vejzović koji je zajedno sa Upravnim odborom, te sportskim direktorom Refikom Musićem krenuo u projekat stvaranja kluba na koji će biti ponosni svi Tojšićani, ali i ljubitelji fudbala iz svih okolnih mjesta.

"Kada smo došli na čelo kluba napravili smo petogodišnji plan i pokušat ćemo ga ostvariti. Idemo u dobrom smjeru i mogu vam garantovati da će se o Slogi i Tojšićima i u budućnosti pričati pozitivne priče. Zadovoljni smo do sada urađenim, no nećemo stati na tome", za SportSport.ba je izjavio predsjednik kluba Nijaz Vejzović.

Sloga u ovim teškim vremenima financijski dobro stoji, a za to su zaslužni Sportski savez Kalesije, privatni poduzetnici koji vole ovaj klub, te prijatelji kluba iz Švicarske.

"Teško je u ovom vremenima voditi sportski klub u Bosni i Hercegovini ali snalazimo se. Imamo pomoć od Sportskog saveza Kalesija kao i od prijatelja kluba, kako iz našeg mjesta tako i iz inostranstva gdje ima naših ljudi. Imamo i svoj restoran, kao i tvornicu namještaja, no ni to nije sve. U projektima smo i sa mjesnom zajednicom, konkretno radi se o pijaci u Tojšićima o kojoj vodimo brigu", ističe prvi čovjek kluba.

Cilj Sloge, prema riječima predsjednika kluba, je u bliskoj budućnosti igrati značajnu ulogu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

"Dugo se takmičimo u Drugoj ligi Sjever i nekako je došlo do zasićenja. Moramo napraviti iskorak i ne krijemo da nam je cilj plasirati se u Prvu ligu Federacije BiH u kojoj ne želimo biti prolaznici. Imamo uslove za odigravanje susreta u ovom rangu takmičenja i ako ne ove sezone u idućoj ćemo učiniti sve da se plasiramo u viši rang. U isto vrijeme nećemo zanemariti naš omladinski pogon i potrudit ćemo se da djeci stvorimo još bolje uslove za rad. Mještani vole ovaj klub i njihovi smo dužnici, te je naša najveća želja obradovati ih višim rangom takmičenja", zaključio je Vejzović.

SportSport.ba kontaktirao je i Refika Musića, sportskog direktora i jednog od sponzora kluba.

"Predsjednik vam je dosta toga rekao. Naš cilj je stvoriti klub koji će biti prepoznatljiv u našoj regiji. Sređivanje stanja u omladinskom pogonu, te radovi na infrastrukturi su označeni kao prioritetni zadaci i mogu vam reći da smo ponosni na ono što smo u ta dva segmenta učinili. Rad u omladinskim selekcijama je podignut na jedan viši nivo i želimo u budućnosti da u seniorskoj ekipi imamo što više igrača iz našeg pogona. Danas imamo šest igrača iz omladinskog pogona u prvoj ekipi, no ne želimo se na tome zaustaviti. Znamo da će politika oslanjanja na naš omladinski pogon dati rezultat", istakao je Musić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Dosta posla smo odradili i što se tiče infrastrukture. Zajedno sa donatorima smo sredili svlačionice i radne prostorije. Tu je i restoran u vlasništvu kluba, te smještajni kapaciteti za naše igrače. Naravno da ćemo pokušati izboriti plasman u Prvu ligu Federacije i ako bismo u tome uspjeli onda bismo ispunili sve ciljeve koje smo sebi zadali. Ako ne uspijemo u ovoj sezoni pokušat ćemo u narednoj jer ćemo imati napravljene temelje za ostvarivanje dobrog senisorskog rezultata", dodao je Musić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi