U utorak sastanak: Najradikalniji potez UEFA-e bi najviše pogodio BiH, Srbiju...

Šta nas očekuje?

U utorak sastanak: Najradikalniji potez UEFA-e bi najviše pogodio BiH, Srbiju...

Edmir Škorić

U utorak će biti održana konferencija članica Evropske nogometne federacije kako bi se razmatrala sudbina Evropskog prvenstva u junu.

Zbog novonastale situacije i problema od pandemije koronavirusa, nogomet je paralizovan u Evropi, pa je shodno tome nekoliko opcija za Evropsko prvenstvo koje će teško moći da se igra po planiranom.

Otkazana su prvenstva širom Evrope, utakmice u najjačim UEFA-inim takmičenjima, pa je za očekivati i da se naša utakmica baraža protiv Sjeverne Irske ne odigra 26. marta. Nastao je potpuni haos i UEFA će morati da iznađe neka rješenja.

Razmatra se nekoliko opcija, pa je moguće da se u Ligi prvaka i Evropskoj ligi u narednim fazama igra samo po jedan meč, dakle bez revanša, kako bi se na vrijeme završili turniri.

Engleski mediji pišu da bi se moglo dogoditi da se ne igraju baraži, što bi značilo da bi selekcije poput BiH, Srbije, Slovačke, Sjeverne Irske, Škotske... automatski bile eliminisane bez borbe.

Naravno, to bi naišlo na žestoke proteste članica UEFA-e čije reprezentacije se uveliko spremaju za mečeva baraža.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Opcija ne izgleda nimalo realno, ali s UEFA-om se nikada ne zna, a uostalom - nema previše opcija kako bi se raspored uklopio i kako bi se sezona završila kraju. Italijani, Nijemci, Englezi, Francuzi... svi traže rješenja kako da regularno sezonu privedu kraju i kako bi dobili istinske prvake i učesnike u evropskim takmičenjima, pa će se razmatrati i play-off sustavi, a neki žele da ponište kompletnu sezonu zbog svih dešavanja.

Jasno je da je nastao pravi kolaps zbog pojave koronavirusa, ali ne bi zaista bilo fer da UEFA rješava svoje probleme na način da neki ni krivi, ni dužni ispaštaju i ostaju uskraćeni za ono što bi možda ostvarili na zelenom terenu.

Top Komentari

Ante G.
Hahahahahahahaha, zavrti mi se kada procitam ovakav clanak. Razumijem ja da morate da pisete, bitno je samo da ima tekstova, ali ovo je intelektualna prostitucija.
10 2
xavi26
Clanak nidje veze..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi