"U Zenici je najljepše igrati, Halilović me posebno dojmio"

Saša Nikodijević za SportSport.ba

"U Zenici je najljepše igrati, Halilović me posebno dojmio"

Samir Mlaćo

Remi na Grbavici protiv Željezničara zadovoljio je nogometaše i struku FK Krupa. Imali su gosti svoje šanse da dođu do tri boda, ali i pored toga ističu da su zadovoljni, s obzirom da je domaći tim bio veliki favorit uoči meča.

Veoma dobru partiju u redovima Krupe pružio je Saša Nikodijević, koji je ove sezone upisao i tri asistencije. Standardan je u timu iz okoline Banja Luke, a u prošloj sezoni je upisao jedanaest asistencija i jedan pogodak.

"Utakmica protiv Željezničara je bila kvalitetna sa dosta uzbuđenja. Znali smo u startu da je Željezničar odličan tim sa puno dobrih pojedinaca, ali smo pokušali da se nadigravamo bez previše respekta. Emocije su nam bile podijeljene nakon meča. Imali smo par zrelih prilika za kojima možemo da žalimo, ali u svemu je važan bod za samopouzdanje i psihičku pripremu pred težak meč sa Zrinjskim", ističe Nikodijević.

Aktuelni prvak će u Krupi tražiti priključak samom vrhu tabelu. Ipak, i domaći imaju svoju računicu.

"Šta reći o Zrinjskom... Aktuelni prvak države sa istim ambicijama i ove sezone. Mislim da nemamo puno toga što bih mogli da promijenimo u odnosu na pristup, sve što je bilo bitno ispuniti protiv Željezničara, treba će i sada protiv Zrinjskog. Mislim da možemo do pozitivnog rezultata".

Krupa nakon šest odigranih kola na svom kontu ima deset osvojenih bodova.

"Deset osvojenih bodova je za sada solidan saldo. Poznavajući kvalitet svojih saigrača, stručnog štaba i sagledavši igre koje smo prikazivali mislim da smo mogli imati koji bod više. Naravno da bih sve to popravili pozitivnim ishodom protiv Zrinjskog. Slijedi nam onda reprezentativna pauza kako bi se u miru spremili za nastavak prvenstva".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dugo vremena igrao je u Srbiji, te je odlučio uporediti kvalitet nogometa u toj zemlji i BiH. Također, otkrio je protiv kojeg rivala mu je bilo najljepše igrati, a koje protivničkog igrača posebno cijeni.

"Igrao sam dugo Super ligu u Srbiji i tamo sam istekao iskustvo igranja na visokom nivou. Što se tiče kvaliteta nogometa, mislim da je cijeli Balkan na nekom sličnom nivou, možda su u pitanju nijanse. U posljednje vrijeme fudbal u BiH napreduje. Najljepše mi je bilo igrati u Zenici protiv Čelika, a što se tiče protivničkih igrača dobar utisak na mene je ostavio Emir Halilović iz FK Sarajevo", dodao je prvotimac Krupe Saša Nikodijević na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

milivoje
šta si bolan navro na igrace Krupe,jel sto su velikom Željezničaru otkinuli bod? kakav novinarski imbecil.
2 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi