U Zrinjskom oprezni pred dolazak Rudara

Press konferencija Plemića

U Zrinjskom oprezni pred dolazak Rudara

Danas je u prostorijama Zrinjskog održana press konferencija pred utakmicu Plemića sa Rudarom iz Prijedora, koja se igra u okviru 22. kola Premier lige BiH.

Prisutnim novinarima su se obratili trener Vinko Marinović i povratnik u redove Zrinjskog i bivši igrač Rudara Filip Arežina.

Inače, ekipa Rudara je sa posljednja dva gostovanja u prvenstvu Plemićima uzela dva boda, a oba puta je bilo 0:0. Još su igrali jednom i u Kupu, a i tada je bio remi (1:1), ali Zrinjski je prošao dalje nakon penala.

 

Vinko Marinović upozorava da protiv Rudara neće biti lagana utakmica.

"Rudar zna ovdje odigrati dobro. Protiv Sarajeva su uzeli bod, i odigrali dosta kvalitetno. Zbog toga će ovdje doći sa samopouzdanjem, i tražiti dobar rezultat. Nama samo pobjeda dolazi u obzir, i tako ćemo se postaviti od prve minute. Sve osim pobjede bio bi neuspjeh. Krenut ćemo ofanzivno kako bi što prije dali gol, dobili samopouzdanje, i što lakše odigrali utakmicu“, rekao je Marinović, te dodao:

"U tri prve utakmice nismo dobro ulazili, niti jednom nismo vodili, i kontrolisali situaciju na terenu. To u ovoj utakmici sebi ne smijemo dozvoliti".

Zdrastveni bilten je dobar, nema većih problema.

"Petrak nam se vraća, Karačić će danas sa nama trenirati, al najvjerovatnije će Vasilj opet na gol. Ostali su svi na raspolaganju“.

 

Što se tiče trenutne tabele, trener Marinović želi da gleda samo na svoju ekipu :

"Sloboda se malo odvojila i jedini smo mi tu uz njih. Trenutno svi zavisimo od rezultata Slobode, ali najbitnije je da mi gledamo sebe. Ima još puno teških utakmica, i iznenađenja su moguća tamo gdje se najmanje nadaš“

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Filip Arežina dobro poznaje ekipu Rudara, gdje je odigrao prvi dio sezone :

"Sigurno nisu ekipa za otpisati. Znamo da je najteže igrati utakmice gdje su bodovi već upisani.  Neće biti lako, jer imaju par kvalitetnih pojedinaca, prije svega Kantar, Milutinović, Burazor. Al kako kaže šef, najbitnije će biti otvaranje utakmice", rekao je fudbaler Plemića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi