Mlada reprezentacija BiH do pobjede u sumraku utakmice na sablasno praznoj Grbavici

Vrijedan trijumf U21 selekcije

Mlada reprezentacija BiH do pobjede u sumraku utakmice na sablasno praznoj Grbavici

A. Čaušević

U susretu 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U21 reprezentacija BiH je uspjela pobijediti odgovarajuću selekciju Crne Gore. Na stadionu Grbavica je završeno 2:1.

Prvo poluvrijeme u domu FK Željezničar je donijelo jedan gol. Pogotku je prethodila zaista blijeda igra obje ekipa pred sablasno praznim tribinama Doline ćupova.

Igrala se sama završnica prvog dijela kada do vodstva stižu gosti. Zabio je Krstović poslije ubačaja s desne strane.

U prvom dijelu naša selekcija je djelovala totalno nemotivisano te bez volje i potrebne energije, dok je to u nastavku bilo nešto bolje.

Igrala se 61. minuta kada je naša U21 selekcija stigla do izjednačenja. Pred svojim golom se poigravao Nikčević, loptu mu je uzeo rezervista Memić i postigao za 1:1.

Osam minuta kasnije viđena je diskutabilna sudijska odluka. Memić je krenuo sam prema golu, sa leđa je startao Divanović, odnio loptu, ali i našeg fudbalera, a sudija Saggi nije svirao ni prekršaj.

Oglasi

Finiš utakmice nije donio previše uzbuđenja. U 81. minuti gosti su imali slobodnjak s ivice kaznenog prostora, ali je Divanović očajno šutirao nekoliko metara iznad gola.

Do kraja meča ipak je viđen gol, pobjedu našem timu donio je Savić u posljednjim momentima susreta. Prethodno je šutirao Begić, a odbijenu loptu u gol je pospremio Begić za veliko slavlje naših momaka.

S ovom pobjedom Bosna i Hercegovina je stigla do osmog boda i trenutno trećeg mjesta u grupi. Ovaj trijumf je na neki način spasio i selektora Slobodan Starčevića čiji je ostanak na klupi produžen za koliko-toliko.

Bosna i Hercegovina U21 - Crna Gora U21 2:1 (Memić 61', Savić 91'/Krstović 43')

BiH: Dizdarević, Osmić, Marjanović, Pavlović, Nikić, Đokanović, Begić, Savić, Tahrić, Drljo, Zubanović.

Za Crnu Goru danas igraju. Nikčević, Ražnatović, Babić, Perović, Pešukić, Divanović, Krstović, Sijarić, Vukotić, Vukčević i Krstović.

Top Komentari

user1597698961
Ma razlika kad udjose momak iz Brava i momak iz Tuzla citya,,igraju redovno i vidi se da oddkacu od ostalih nasih po cemu ovaj drljo igra svaki put a u madjarskoj klupa i tribine redovno,,ne samo on par njih u klibovima ni minute ne dobije,da je bar na kapaljku ali nikkako ni minute
14 0
user1585252255
Iskreno se nadam da ce se utakmice mlade reprezentacije igrati i na ostalim terenima... nadam se da ce se travnjak Tusnja uskoro uradit, jer siguran sam da bi tribine uvijek bile pune.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije