Ubitačni napadač Sportinga stiže u Leicester?

Islam Slimani na meti Lisica

Ubitačni napadač Sportinga stiže u Leicester?

Endin Čaušević

Čelnici Leicestera na kraju ove sezone pokušat će dovesti nekoliko zvučnih pojačanja kako bi se pripremili za učešće u Ligi prvaka.

Leicester je osvajanjem titule prvaka Engleske izborio i direktan plasman u Ligu prvaka, a čelnici ove ekipe ne žele da se njihova bajka završi ove sezone. Na meti imaju nekoliko zvučnih imena, a među njima je i ubitačni napadač Sportinga iz Lisabona, Islam Slimani.

Slimani je već uspostavio kontakt sa Leicesterom, te ostaje još da se detaljno dogovore oko njegovog obeštećenja, te njegove godišnje zarede u engleskom klubu.

Ovaj napadač je u ovoj sezoni postigao čak 27 golova, a njegova cijena bi trebala biti oko 25 miliona eura. Interes za Slimanija pokazao je i Everton, ali teško da će Alžirac moći odbiti ponudu iz Leicestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako Lisice u napadu imaju Jamieja Vardyja čini se da Claudio Ranieri razmišlja da pojača konkurenciju u ekipi. Pored Slimanija Leicester će na ljeto pokušati dovesti Ahmeda Musu iz CSKA, te Gianlucu Lapadulu iz Pescare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi