Ubjedljiv trijumf Tuzla Cityja nad Zvijezdom 09

Prijateljska utakmica u Etno selu Stanišići

Ubjedljiv trijumf Tuzla Cityja nad Zvijezdom 09

U okviru priprema za narednu sezonu novi premijerligaši Zvijezda 09 i Tuzla City odigrali su prijateljski meč u Etno selu Stanišići.

Igrači Tuzla Cityja predvođeni Slobodanom Starčevićem pokazali su mnogo više nego domaćini i na kraju su zasluženo slavili rezultatom 3:0, a prvi gol na meču pao je u 19. minuti.

Nakon što je Šarčević fauliran u šesnaestercu Zvijezde 09, glavni arbitar je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator najstrožije kazne bio je defanzivac Kostić.

Mogli su domaći vrlo brzo uzvratiti. U sjajnoj prilici se našao Husić, međutim njegov udarac pogađa stativu, a u samom finišu prvog djela stopostotnu šansu za Zvijezdu 09 je prokockao i Tojčić.

Pri rezultatu 1:0 se ujedno i otišlo na odmor, da bi u nastavku utakmice Tuzlaci u izmijenjenom sastavu postigali još dva gola. Prvo je u 49. minuti mrežu Zvijezde 09 postigao Obradović, da bi u 75. minuti Stokić sjajnim udarcem sa oko 18 metara povisio na 3:0. To je ujedno bio i konačan rezultat susreta odigranog u Etno selu Stanišići.

Prijateljska utakmica:

FK Zvijezda 09 - FK Tuzla City 0:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Zvijezda 09: Erić, Babić, Filipović, Škahić, Zlatković, Vojnović, Tripković, Krajišnik, Huseinbašić, Mahmutović, Husić.

FK Tuzla City: Nurković, Efendić, Šarčević, Kojić, Kostić, Stjepanović, Mitrović, Nikić, Stojčev, Ziljkić, Murga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi