Ubjedljiva pobjeda Galate, Schalke i Porto remizirali

Liga prvaka, grupa D:

Ubjedljiva pobjeda Galate, Schalke i Porto remizirali

Galatasaray je uspješno obavio posao na otvaranju Lige prvaka.

Prvo kolo grupe D, u kojoj nema ni favorita ni autsajdera, donijelo je za turski tim duel sa Lokomotivom koji se na kraju u Moskvu vraća s tri pogotka u mreži (3:0).

Domaći su od starta zagospodarili terenom, što im se isplatilo već u devetoj minuti, kada je mrežu Lokomotive zatresao Rodrigues. I u nastavku Galatasaray je dominirao, prijetili su Rodrigues, Akhbaba..., ali promjene rezultata nije bilo sve do 67. minute. Prednost Galatasaraya je udvostručio Derdiyok pogotkom iz slobodnjaka, da bi u nadoknadi iz penala na 3:0 povisio Inan.

Duel između Schalkea i Porta završen je neriješenim rezultatom 1:1. Najbolju priliku u prvom dijelu su imali gosti, kada je u 13. minuti glavni arbitar dosudio jedanaesterac, međutim s bijele tačke uspješan nije bio Telles.

Kazna je uslijedila u 64. minuti kada Schalke nakon kontre dolazi do izjednačenja, ali samo nakon deset minuta Portu je dosuđen novi jedanaesterac, ovoga puta više nego sumnjiv. Odgovornost je preuzeo Otavio i pogodio za 1:1, što je, ispostavit će se, bio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi