Arsenal nakon penala bolji od Chelseaja, Kolašincu 70 minuta

Prijateljski meč u Dublinu

Arsenal nakon penala bolji od Chelseaja, Kolašincu 70 minuta

Arsenal je večeras u prijateljskom susretu u Dublinu porazio Chelsea nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom dijelu bilo je 1:1. 

Oba trenera su izvela prilično jake sastave u večerašnjem meču, prije svega jer i jedne i druge uskoro očekuje zvanični početak sezone.

Trener Topnika Unai Emery na teren je između ostalog poslao Cecha, Kolašinca, Sokratisa, Mustafija, Bellerina, Mkhitaryjana, Ozila i Aubameyanga, dok je njegov kolega na klupi Chelseaja Maurizio Sarri počeo sa Luizom, Alonsom, Rudigerom, Fabregasom, Jorginhom, Pedrom, Barkleyjom i Moratom.

Chelsea je sjajno otvorio meč i poveo je već u 5. minuti, a strijelac je bio Rudiger. Samo deset minuta kasnije moglo je biti i 2:0, ali je Morata promašio penal.

Kazna za to je bila spora, ali ipak je stigla i to u 94. minuti kada je Lacazette pogodio za izjednačenje i penale.

U penal seriji se bolje snašla ekipa Arsenala koja je slavila sa 6:5, a tragičar Plavih bio je Loftus - Cheek jer je jedini promašio penal. Treba dodati da je bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao 70 minuta u ovom meču.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesut10
Navijač sam Arsenala i gledam svaku utakmicu. Nije mi jasno sta se desilo sa Sejom prošle sezone. Na početku sezone igrao je svaku utakmicu i to maestralno, zatim odjednom kao iz vedra neba Monreal ga izbaci iz prve postave. Da li se desila neka svadja sa Arsenom ili nesto tome slično, uglavnom to mi je ostalo nejasno prošle sezone...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi