Udinese donio odluku o Bajiću, bh. napadač pojačava velikana?
Imaće Bajić priliku da u ostaku sezone rešeta mreže u redovima velikana. Teško da će žaliti za Udineseom.

Vraća se u Tursku

Udinese donio odluku o Bajiću, bh. napadač pojačava velikana?

M. Šljivak

Bosanskohercegovački fudbaler Riad Bajić (23) nalazi se na izlaznim vratima italijanskog Udinesea. Sjajni 23-godišnji napadač nije dobio pravu šansu u ovom timu i sve su prilike da on napušta Italiju nakon svega nekoliko mjeseci.

Trener italijanskog tima Massimo Oddo nema Bajića u svojim planovima. Pokazuje to iz utakmice u utakmicu u kojima bh. fudbaler grije klupu, pa se očekuje da će on napustiti ekipu iz Udina u narednih mjesec dana.

Izvjestan je njegov povratak u Tursku. Trabzonspor i Fenerbahče pokazuju interes za njega, ali i njegov bivši klub Konyaspor.

Bajić bi međutim karijeru trebao nastaviti u istanbulskom velikanu Feneru. Trener ovog tima Aykut Kocaman je čovjek koji ga je digao među zvijezde u Turskoj i sada ga ponovo želi u ovom timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Turski mediji pišu da je Udinese odlučio poslati Bajića na posudbu do kraja sezone. Kocaman ga čeka otvorenih ruku, pa bismo sjajnog bh. napadača u ostatku sezone mogli gledati u dresu velikana iz Istanbula, koji će na kraju sezone imati pravo da ga otkupi.

Iako je plaćen pet i po miliona eura Bajić je nastupio u samo pet utakmica ove sezone i odigrao je svega 75 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije