Riad Bajić pred još jednim velikim transferom
Ako se najave ostvare, FK Željezničar će zadovoljno trljati ruke, jer će dobiti popriličnu svotu novca za novi transfer.

Vraća se u Tursku

Riad Bajić pred još jednim velikim transferom

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Riad Bajić (23) po svemu sudeći će napustiti Udinese u januaru. Naš 23-godišnji napadač će se vjerovatno vratiti u Tursku, gdje vlada ogroman interes za njegovim uslugama, a u igru za njegovo dovođenje se uključio i istanbulski velikan Fenerbahče.

Trener ovog tima Aykut Kocaman dobro je upućen u kvalitete Riada Bajića. On ga je doveo prije više od dvije godine iz Željezničara u Konyaspor, te ga je promovisao u jednog od najboljih strijelaca lige.

Ipak, nakon njegovog odlaska u Fenerbahče, rukovodstvo Konyaspora je odlučilo da Bajića proda italijanskom Udineseu, gdje se međutim bh. fudbaler nije naigrao.

Italijani tvrde da u timu iz Udina ne računaju na bh. napadača. Izvjesno je da će on napustiti klub, a Kocaman ga želi vidjeti u Fenerbahčeu. Turski velikan će pokušati Bajića dovesti na šestomjesečnu pozajmicu sa pravom otkupa na kraju sezone, ali takav plan im kvari Trabzonspor.

Ovaj turski tim ima namjeru odmah da otkupi Bajića. Udineseu ta opcija više odgovara i biće svakako interesantno vidjeti šta će se dešavati oko potencijalnog transfera reprezentativca BiH.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vijesti o novom transferu Riada Bajića sigurno će obradovati i FK Željezničar. Oni su od prethodnog transfera zaradili više od 200.000 eura, a slična suma bi im mogla leći i početkom nove godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi