Iz 1 u 2: Inter u 95. minuti stigao do pobjede kod Udinesea

Titula je gotovo sigurna

Iz 1 u 2: Inter u 95. minuti stigao do pobjede kod Udinesea

Eldar Ganibegović

U okviru 31. kola italijanske Serije A sastali su se Udinese i Inter. Na kraju smo vidjeli preokret Intera i trijumf milanskog tima 2:1. 

Igrala se deseta minuta kada je Dimarco pao u kaznenom prostoru domaćeg tima, ali penala nije bilo. Minut kasnije Pavard je šutirao glavom, ali je njegov udarac blokiran.

Hakan Calhanoglu je u 21. minuti opalio, Okoye brani. Deset minuta kasnije ista situacija - šut Calhanoglua i odbrana Okoyea.

Udinese je sve to kaznio u 40. minuti. Remek-djelo Lazara Samardžića.

Dvije minute kasnije Lautaro Martinez šutira glavom, ali Okoye ponovo spašava mrežu domaće ekipe.

Oglasi

Inter je silovito otvorio drugo poluvrijeme. Carlo Augusto trese mrežu Udinesea, ali je nakon VAR probjere pogodak poništen zbog ofsajda.

Nedugo zatim Okoye pravi penal. Odgovornost je preuzeo Calhanoglu i pogodio za 1:1.

Kamara je u 66. minuti mogao vratiti Udineseu vodstvo, a onda je Inter do kraja pokušavao preko Frattesija, Pavarda i Martineza.

Igrala se peta minuta sudijske nadoknade kada je Inter stigao do potpunog preokreta. Frattesi je pokupio jednu odbijenu loptu i postigao pogodak za tri boda svoje ekipe.

Inter ostaje prvi na tabeli s 82 boda, 14 više od drugog Milana i osvojiti će titulu nakon dvije sezone posta. Udinese je na 15. mjestu s 28 bodova, samo dva više iznad crte gdje se nalazi Frosinone.

Oglasi

Iduće kolo Interu donosi domaći duel protiv Cagliarija, dok će Udinese na vruće gostovanje kod Rome.

Serie A, 31. kolo:

Udinese - Inter 1:2 (Samardžić 40'; Calhanoglu 55' (P), Frattesi 90+5')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Udinese (3-5-1-1): Okoye; Kristensen, Bijol, Perez; Kamara, Samardžić, Walace, Zarraga, Ehizibue; Pereyra; Thauvin.

Inter (3-5-2): Sommer; Acerbi, Pavard, Carlos Augusto; Dimarco, Mkhitaryan, Calhanoglu, Barella, Dumfries; Martinez, Thuram.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi