Ogromna pobjeda Juventusa: Ronaldo nevidljiv 80 minuta, a zatim spektakl

CR junak Stare dame

Ogromna pobjeda Juventusa: Ronaldo nevidljiv 80 minuta, a zatim spektakl

M. Šljivak

Juventus je u 34. kolu italijanske Serije A savladao na gostovanju Udinese sa 2:1, a junak je Cristiano Ronaldo koji je zabio dva gola u finišu meča.

Udinese dobro otvara meč i već nakon deset minuta igre dolazi do prednosti. Spavala je odbrana Juventusa, Nahuel Molina to koristi i zabija gol za prednost od 1:0.

Juventus je potom preuzeo terensku nadmoć, ali Udinese se dobro branio i većinu napada Stare dame su dobro zaustavili.

Weston McKennie je imao odličnu šansu da izjednači, nije uspio zabiti, a vrijedi još istaći pokušaj Paula Dybale kojeg je golman domaće ekipe sjajno odbranio.

Na odmor se odlazi vodstvom Udinesea, a Stara dama naravno u drugom dijelu pokušava svim silama da dođe barem do izjednačenja.

Međutim, jalovo je napadao tim iz Torina. Udinese se bez problema branio i iz kontri je stvorio nekoliko dobrih šansi pred golom Juventusa.

Oglasi

Ipak, u 83. minuti Juventus dolazi do izjednačenja. Nakon udarca Ronalda iz slobodnog udarca, Rodrigo de Paul igra rukom u živom zidu i sudija Daniele Chiffi pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost naravno preuzima Cristiano. Lagano je zabio za izjednačenje rezultata na 1:1.

U 90. minuti ponovo na scenu stupa Ronaldo. Rabiot je ubacio, a Cristiano zabija za 1:2 i veliku pobjedu Stare dame i tri velika boda u borbi za Ligu prvaka.

Podsjetimo, nakon devet godina Juventus više nije prvak Italije, a novi šampion je ekipa Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 34. kolo:

Udinese - Juventus 1:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barca.forever
Ronaldo je Juventusu babo.
15 5
realno_govoreci
27 komada u prvenstvu ove godine.Da nista vise ne uradi on je dovoljno uradio i sebe isplatio!
9 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi